Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Να σταματήσουμε την εργοδοτική ασυδοσία στο Πατσατζίδικο ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ!

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Παρασκευή 5 Οκτώβρη στις 7 μμ,  στο Άγαλμα Βενιζέλου




ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΣΕ ΒΙΟΜΕ) καταδικάζει απερίφραστα την εργοδοσία του εστιατορίου- ΤΣΑΡΟΥΧΑ για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφισσας- διανομέα και συνδικαλίστριας Κουταλάκη Μαργαρίτα, μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης καθώς και τις άκυρες απολύσεις άλλων δύο συναδέλφων, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των συναδέλφων διανομέων μέχρι την επαναπρόσληψη τους.
Στις 20/8 αιφνιδιαστικά η εργοδοσία ανακοίνωσε στους συναδέλφους το κλείσιμο του τμήματος ντελίβερι δήθεν για «οικονομικούς λόγους» πετώντας στο δρόμο και τους τρεις εργαζόμενους. Οι πραγματικοί λόγοι όμως είναι ότι οι συνάδελφοι διανομείς, διεκδικούσαν τα νόμιμα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Η συναδέλφισσα Κουταλάκη Μαργαρίτα και ο πρώην εργαζόμενος Μ.Κ. διεκδικούν με καταγγελίες στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση Εργασίας και με αγωγές χρωστούμενα δεδουλευμένα (υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες-Κυριακές κ.α.) 20.000 ευρώ. Μετά τις καταγγελίες η εργοδοσία αναγκάστηκε να πληρώνει τα νόμιμα στους διανομείς αλλά και στους υπόλοιπους συναδέλφους (ταμίες, μάγειρες κτλ) και να τηρεί τα ωράρια.
Αυτό δεν άρεσε στην εργοδοσία και προσπαθεί με τις απολύσεις να τρομοκρατήσει και εκφοβίσει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους ώστε να μην διεκδικήσουν ευνοϊκότερες ή τις νόμιμες εργασιακές σχέσεις.
Οι εργοδότες στον Επισιτισμό - Τουρισμό στηρίζουν τα κέρδη τους πάνω στις πλάτες και στο αίμα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον ΤΣΑΡΟΥΧΑ απολύθηκαν την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόμπαζε ότι έβγαλε δήθεν την χώρα από τα μνημόνια, μονάχα που ξεχνά ότι παραμένουν τα άπειρα αντεργατικά μέτρα, που οι ίδιοι ψήφισαν και έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Τους εργοδότες σε αφέντες που απολύουν όποτε θέλουν και όποιον θέλουν χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα.
Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΣΕ ΒΙΟΜΕ) θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι να γυρίσουν πίσω στην εργασία τους. Καλούμε το Συνδικαλιστικό Κίνημα να μην αφήσει ανυπεράσπιστους τους συναδέλφους μας. Μόνο με την ενότητα και τον αγώνα μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
Απαιτούμε:
  • Να παρθούν πίσω οι άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων μας.
  • Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και να επαναλειτουργήσει το τμήμα «delivery».
  • Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.


Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΣΕ ΒΙΟΜΕ)