Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ενημέρωση από το σωματείο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής


Συναγωνιστές, οι εργαζόμενοι του συνεργατικού εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. θα θέλαμε να σας κάνουμε μια ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του αγώνα μας.
Το υπουργείο κάτω από την μεγάλη κοινωνική διεθνής πίεση που ασκείτε αναγκάστηκε να κάνει πρόταση για  την νόμιμη  λειτουργία του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ.
Αν και είναι πολύ πρώιμο ακόμη .  αλλά γίνονται διαβουλεύσεις για να υπάρξει η δυνατότητα να λειτουργήσουμε. Δεν είναι η καλύτερη λύση που υπάρχει αλλά την συζητάμε και διαπραγματευόμαστε.
Παράλληλα κάνουμε περιοδείες σε Ελλάδα και Ευρώπη  για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το εγχείρημα μας πολιτικά και για να χτίσουμε ένα δίκτυο πωλήσεων που θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε ζωντανό το εργοστάσιο μας .
Σε αυτά τα πλαίσια θα έχουμε επισκέψεις  στο επόμενο διάστημα από διάφορες διεθνής προσωπικότητες του συνεργατικού κινήματος και αλληλεγγύης .
Και θα επισκεφτούμε 20/4 την Κέρκυρα , 27/4 με 2/5 την Γερμανία , 9/5με 15/5 την Ιταλία , 15/5 την Τουρκία και συζητάμε και για Γαλλία στα τέλη του Μαΐου.
Οπός καταλαβαίνουμε όλοι υπάρχει αρκετή πίεση χρόνου για να προλάβουμε διάφορα, μιας και είναι γνωστό ότι γίνετε μια προσπάθεια να βγάλουμε νέα προϊόντα και είμαστε στην έρευνα για τα προϊόντα αυτά, που είναι  φυσικά καθαριστικά.
Είναι το δεύτερο βήμα που είχαμε αναφέρει πως θα περάσουμε για να μπορέσουμε να κρατηθούμε στο διάστημα της νομιμοποίησης και μέχρι να προκύψει χρηματοδότηση , αλλά και στην συνέχεια να κρατήσουμε την παραγωγή αυτή στο 15% του συνολικού όγκου.  Για την επαφή με τον κόσμο και το κίνημα . και οπός έχουμε ανακοινώσει και μπροστά στον  υφυπουργό εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε παραγωγή και πως αν μας σπρώξει μέσα στην λάσπη (παρανομία) και πέσουμε μέσα μια φορά , μετά θα τσαλαβουτάμε μέσα !!
Αυτό που  ζητάμε από το διεθνές  κίνημα αλληλεγγύης  είναι η πολιτική πίεση και την εμπορική δικτύωση ώστε να γίνει δυνατή η παρουσία μας.
Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του αγώνα μας θα κριθεί και το μέλλων της ύπαρξης μας .
Αλλά πρέπει να πούμε πως δεν ευχόμαστε αλλά υποσχόμαστε πως θα παλέψουμε με κάθε μέσο που μας μένει για να κερδίσουμε τον αγώνα αυτόν και είμαστε αισιόδοξοι, πως όχι μόνο για την ΒΙΟ. ΜΕ. Αλλά για το μέλλων όλης της εργατικής τάξης αξίζει ο αγώνας αυτός και θα δοθεί μέχρι τέλους .


Αγωνιστικά οι εργαζόμενοι του συνεργατικού εργοστασίου της  ΒΙΟ.ΜΕ.

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ.


ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Μ. ΕΞΙΟΓΛΟΥ

Στις 18 Απριλίου συλλαμβάνεται και οδηγείται στο Α.Τ. Άνω Πόλης και στη συνέχεια στη Γ.Α.Δ.Θ. ο ολικός αρνητής στράτευσης Μ. Εξίογλου και μέλος της πρωτοβουλίας μας. Προχτές  19 Απριλίου, μεταφέρθηκε στην Αθήνα από όπου πέρασε από εισαγγελέα και στη συνέχεια από στρατοδικείο, όπου τελικά πήρε αναβολή για τις 30.04.

Το αδίκημα που διέπραξε είναι η πολιτική του επιλογή (συλλογική δήλωση άρνησης στράτευσης  το Μάιο του 2010 ) για την άρνηση του στρατιωτικού μηχανισμού. Να τονιστεί ότι για την ίδια υπόθεση είχε δικαστεί πρωτοδίκως σε 4 μήνες με ένα χρόνο αναστολή, τον Δεκέμβριο του 2012, στο στρατοδικείο της Λάρισας. Η δίωξη συνεχίζεται καθώς η ανυποταξία θεωρείται διαρκές αυτόφωρο αδίκημα!!! Η περίπτωση του Μ. Εξίογλου είναι μια ακόμα αδιάσειστη απόδειξη της γενικότερης συστηματικής δίωξης των αντιρρησιών συνείδησης.

Η κατασταλτική και εξουθενωτική πολιτική του κράτους γίνεται όλο και πιο επιθετική. Σειρά έχουν πρώτα οι μετανάστες/μετανάστριες που κλείνονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακολουθεί ο ευτελισμός των ανέργων στις ουρές του Ο.Α.Ε.Δ., και στη συνέχεια όποιο κομμάτι της κοινωνίας αντιστέκεται και αγωνίζεται. Είναι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο που και οι αντιρρησίες συνείδησης θεωρούνται επικίνδυνοι και ενοχλητικοί, καθώς με το δημόσιο και πολιτικό τους λόγο στέκονται εμπόδιο στην ίδια τη δομή του μιλιταριστικού κρατικού μηχανισμού και ενάντια στις περιττές και παράλογες στρατιωτικές δαπάνες.

Ως εργαζόμενοι/ες και αλληλέγγυοι/ες θεωρούμε το δικαίωμα στην άρνηση στράτευσης αδιαπραγμάτευτο. Παλεύουμε συλλογικά για  την πολιτική και κοινωνική ανατροπή αυτού του συστήματος. Οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες ούτε καταστέλλονται ούτε ποινικοποιούνται.