Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

 

Ενημέρωση για τα γεγονότα του απογεύματος της Παρασκευής στο εργοστάσιο.

Το απόγευμα της 23/10, άντρες ομάδας “Ζήτα” ήρθαν έξω από το εργοστάσιο και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα της εισόδου. Η ενέργειά αυτή λειτούργησε σαν παραπλάνηση στον φύλακα, καθώς ο συνάδελφος ασχολήθηκε με το τι ακριβώς θέλουν οι “ζητάδες” και το τρέξιμο στον περίγυρο του εργοστασίου, τηλέφωνα και την έγνοια για την περιφρούρηση του χώρου.

Κάποιοι επιτήδειοι μπήκαν στη ΒΙΟΜΕ από σημείο που τέμνονται η ΒΙΟΜΕ με την ΦΙΛΚΕΡΑΜ. Κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το πρώτο γραφείο, που βρίσκεται στο χώρο της “Κόλλας”, και να το ανοίξουν – χωρίς απ’ ότι φαίνεται να πάρουν κάτι. Αυτό έγινε αντιληπτό αργότερα από εμάς και κλείστηκε αμέσως η τρύπα που έκαναν και από την οποία μπήκαν.

Οι εργαζόμενες/οι στη Συνεργατική Εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ και η αλληλεγγύη, που βρίσκεται συνεχώς στο πλάι μας επί εννέα χρόνια που φυλάμε το εργοστάσιο – και παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες κάποιων να μπουν στο χώρο κακόβουλα – όπως τους αποτρέψαμε στο παρελθόν, θα το κάνουμε και τώρα. Και προειδοποιούμε όποιον έχει σκοπό να κάνει τέτοιου είδους ενέργειες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με εργατικά χέρια και το κίνημα αλληλεγγύης που τα στηρίζει.

Αγωνιστικά και αλληλέγγυα,
εργαζόμενες/οι στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ