Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 22/6/2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη πανελλαδική συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης που διοργανώθηκε στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. την Κυριακή 21 Ιουνίου. Παρεβρέθησαν και συμμετείχαν εργαζόμενοι από την ΕΡΤ3, τη ΒΙΟΜΕ, την Coca-Cola, την ΕΛΒΟ, την Vodafon, την Wind, τα ΕΛΠΕ, τους σχολικούς φύλακες, τους μισθωτούς εκπαιδευτικούς, το ΙΚΑ, στην εφημερίδα "Μακεδονία", στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στην Ειδική Αγωγή, αλλά και από αυτοοργανωμένα κοινωνικά εγχειρήματα όπως το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, την Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου Βόλου καθώς και συλλογικότητες του κοινωνικού και εργατικού κινήματος.

Μετά από μια πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση αποφασίσαμε τα εξής:


  1. Να εκδοθεί κείμενο θέσεων ανοιχτό για συζήτηση μέσα στο εργατικό και κοινωνικό κίνημα
  2. Να εκδοθούν ξεχωριστά ψηφίσματα αλληλεγγύης για όλους τους κλάδους των εργαζομένων που συμμετέχουν ή παρακολουθούν το Καραβάνι και μας το έχουν ζητήσει.
  3. Στηρίζουμε τις λαικές συνελεύσεις και τα αυτοοργανωμένα κοινωνικά ιατρεία που τάσσονται στον κοινό μας αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση και την καταστροφή.
  4. Συμμετέχουμε στην πορεία Τρίτη 23 Ιουνίου 19.00 από την Καμάρα ενάντια στην καταστολή των καταλήψεων (περισσότερα εδώ)​
  5. Συμμετέχουμε στις δράσεις που καλούν τα σωματεία εργαζομένων Vodafon και Wind στην απεργία 25/6 ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις.
  6. Καλούμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στο κόψιμο των εκπομπών των λειτουργικών αλληλέγγυων, Δευτέρα 6 μμ και Τετάρτη 6 μμ έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη Λ.Στρατού (περισσότερα εδώ).
  7. Πορεία με κεντρικό σύνθημα "Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας, οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες Τρίτη 30/6 στις 7 από την Καμάρα.
  8. Συμμετέχουμε στην Ευρωμεσογειακή συνδιάσκεψη στις 18-20 Ιουλίου στην Αθήνα. Καταθέτουμε πρόταση να γίνει διεθνής ημέρα 5/9 διαδηλώσεων και διεθνούς δράσης ενάντια στην λιτότητα, την ανεργία και την κοινωνική καταστροφή.
  9. Συμμετέχουμε στο Διεθνές Κάμπινγκ που διοργανώνεται στην Ιερισσό 18-25 Αυγούστου και στην πορεία 23 /9 εκεί ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
  10. Καλούμε σε ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία στις 5/9 στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σε νέα πανελλαδική μας συνέλευση στις 6/9.
  11. Οργανώνουμε πανελλαδικά συνελεύσεις και συζητήσεις πάνω στα κεντρικά επίδικα του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης.
  12. Να δημοσιοποιηθούν, κομβικά, τα πρακτικά της τελευταίας πανελλαδικής συνέλευσης.
Νέα συνέλευση του Καραβανιού στη Θεσσαλονίκη Δευτέρα 29/6 7μμ στην ΕΡΤ3.

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης