Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Νέα συνέλευση της Πρωτοβουλίας

Σήμερα Τετάρτη 17/10 στις 19.00 στο στέκι Ισκρα (Αμύντα 12) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της Βιο.Με με θέματα:

  • Απολογισμός του Καραβανιού και συμπεράσματα.
  • Πρόσφατες αποφάσεις του σωματείου.
  • Συνέχιση του αγώνα.


Θεσσαλονίκη χαιρετισμός στη συναυλία αλληλεγγύης

Συνάδελφοι -συναδερφησες ,συναγωνιστές –συναγωνιστρηες , φιλες και φιλοι.

Πρώτα θα πρέπει να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των εργαζομένων
Τους καλλιτέχνες ,που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν το ταλέντο τους στην διάθεση του αγώνα. Χωρίς να ζητήσουν κανένα αντάλλαγμα.
 Όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας την συναυλία για την ενίσχυση του αγώνα και του καραβανιού αλληλεγγύης . Και τους αλληλέγγυους που με αυταπάρνηση πολλές φορές της προσωπικής τους ζωής προσφέρουν τα μέγιστα.
Η σημερινή συναυλία συνάδελφοι και συναγωνιστές εμείς οι εργαζόμενοι στην βιο. Με. Θα θέλαμε να την αφιερώσουμε στον πολύ αγαπημένο φίλο και αλληλέγγυο από την πρώτη στιγμή που συστάθηκε η επιτροπή αλληλεγγύης . ΅Στον αδικοχαμένο Παναγιώτη Καρυδη.’

Θα πρέπει να σας πω πως το καραβάνι αυτό γίνετε για να ενισχυθεί ένας αγώνας που έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηρίστηκα . και κάποιες διαφορές από άλλους πρόσφατους αγώνες . και λέω πρόσφατους γιατί παλιότερα ήταν πολύ διαδεδομένα τα αιτήματα που βάζει σήμερα η βιο.με.
Δηλαδή εργατικός συνεταιρισμός στην παραγωγή και απόλυτος έλεγχος από τα κάτω στην επιχείρηση. Και το Δ.Σ. της εταιρίας.

Συνάδελφοι και συναγωνιστές το καραβάνι ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη και περνώντας από πόλη σε πόλη έφτασε στην  Θεσσαλονίκη για να βρεθούμε εργαζόμενοι, φοιτητές , άνεργοι, να ενωθούμε και να κινήσουμε αύριο για Λάρισα , βόλο όπου θα γίνει μια ακόμα εκδήλωση και διανυκτέρευση και την επομένη αφού συναντηθούμε με διάφορες πόλεις στον δρόμο. ξεκινάμε για Αθήνα  . όπου θα γίνει ανάλογη εκδήλωση, και Δευτέρα πρωί πορεία προς το υπουργείο εργασίας και τον Ο.Α.Ε.Δ. όπου θα απαιτήσουμε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας και να δοθεί απάντηση.
Και καλός ερχοντων των πραγμάτων Δευτέρα απόγευμα γυρνάμε πίσω και τρίτη ελπίζουμε να έχουμε καλά νέα.

Συνάδελφοι και συναγωνιστές καταλαβαίνουμε πως αν μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την βιο. Με . την επομένη ξημερώνει μια άλλη μέρα  για το εργατικό κίνημα .
καταλαβαίνουμε όλοι πως αν υπάρξει μια τέτοια λύση αλλάζει όλο το σκηνικό στο στήσιμο και στην διαχείριση τέτοιων εγχειρημάτων και φυσικά τα τόσα εργοστάσια που είναι σε μια τέτοια κατάσταση ίσος μπορέσουν οι εργαζόμενοι σε αυτά να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση στην οικονομία και στην ανεργία.

ξεκινάμε  λοιπόν με αέρα και περίσσια αισιοδοξία να πάμε στην Αθήνα και να πάρουμε αυτά που ζητάμε και ελπίζουμε πως θα γυρίσουμε νικητές!!!
Αλλά κι αν δεν καταφέρουμε να έχουμε μια απάντηση σαφής δεν σταματάμε να το παλεύουμε μέχρι να νικήσουμε!!



Χαιρετισμός στην συγκέντρωση του βόλου

Συνάδελφοι- συναδέλφισες  συναγωνιστές- συναγωνίστριες

Οι εργαζόμενοι της βιο.με. και οι αλληλέγγυοι από τις άλλες πόλεις ευχαριστούμε πολύ την εργατική τάξη του βόλου και τις συλογικοτητες που οργάνωσαν αυτή την μεγάλη συγκέντρωση, Και την φιλοξενία .

Συνάδελφοι και συναγωνιστές διοργανώθηκε ένα καραβάνι αλληλεγγύης και αγώνα που ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη και περνώντας από πόλη σε πόλη και κάνοντας στάση στην Θεσσαλονίκη . σκεφτήκαμε πως η καλλίτερη  επομένη στάση θα ήταν ο βόλος. Και λόγο της ιστορίας στο εργατικό κίνημα αλλά και λόγο το ότι είναι πολύ βαρύ το τίμημα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της πόλης λόγο της κρίσης .

Έτσι αποφασίστηκε να περάσει το καραβάνι από τον βόλο.και αυτό που βλέπουμε είναι ότι όντως ο βόλος είναι η πόλη που έχει τη δύναμη να αναπτύξει ένα πολύ μεγάλο εργατικό κίνημα.
Ανεξάρτητο δυναμικό και χωρίς αγκιστρώσεις από την γραφειοκρατία.

Συνάδελφοι και συναγωνιστές το καραβάνι ξεκίνησε και δεν γυρίζει πίσω. Πρέπει να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το εργοστάσιο της Bιο. Με.
Και η προσπάθεια μας είναι να γίνει με τον απλό και νόμιμο τρόπο το να υπάρξει πολιτική βούληση και να λυθεί το θέμα , και αυτό θέλουμε να το πετύχουμε πιέζοντας πολιτικά και αγωνιστικά τους αρμόδιους.
Και αν τα καταφέρουμε  δενειναι ότι απλός θα λειτουργήσει μια μονάδα κουτσά στραβά. Αλλά ότι ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία καθεστώτος τέτοιων επιχειρήσεων . των συνεταιριστικών εργατικών επιχειρήσεων.

Δηλαδή με πλήρη εργατικό έλεγχο της παραγωγής και εργατικό έλεγχο στην διοίκηση της επιχείρησης. Με άμεση ανάκληση στο δ.σ. της εταιρίας και έλεγχο των προαχθέντων της διοίκησης .
Και πως θα το πετύχουμε; λένε συχνά πυκνά πως δεν παράγουμε , δεν είμαστε παραγωγικοί και πως αυτό είναι το πρόβλημα  μας . εεε θα τους πούμε πως αυτό θέλουμε να παράγουμε!! Και αναλαμβάνουμε την εύθηνη για αυτό και την διαχείριση ενός εργοστασίου παραγωγικού .
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν το κρυφό μιλάμε αλλά το φωνάζουμε πως αφού δεν μπορείτε εσείς ! εμείς μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε και να πετάξουμε στο περιθώριο αυτούς που μας καθόταν στο σβέρκο τόσα χρόνια και μας έπιναν το αίμα .

Συνάδελφοι και συναγωνιστές οι εργαζόμενοι της βιο. Με . δεν έχουμε μόνο την εύθηνη να λειτουργήσουμε μόνο μια παραγωγική μονάδα . αλλά να ανοίξουμε τον δρόμο ώστε να γίνουν τα κατελημενα εργοστάσια η αρχή για μια άλλη οικονομία .
Μια οικονομία που θα λειτουργεί προς όφελος αυτών που παράγουν και όχι απλά διαχειρίζονται τα κέρδη. Έχουμε χρέος να νικήσουμε και θα τα καταφέρουμε!!

Έναρξη Καραβανιού


 
Βίντεο από το alterthess με δηλώσεις εργαζομένων, αλληλέγγυων και καλλιτεχνών 
που συμμετείχαν στη συναυλία αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 12/10.

Το Καραβάνι διαδηλώνει στην Αθήνα! Δευτέρα, 15/10

Ολοκληρώθηκε χτες Δευτέρα 15/10 το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης στο αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια μέχρι το Υπουργείο Ανάπτυξης και κατόπιν μέχρι το Υπουργείο Εργασίας. Το Υπουργείο δεσμεύτηκε να δώσει απάντηση στα αιτήματα των εργατών μέσα σε μία εβδομάδα. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων φαίνεται όμως από την απάντηση τους. "Χορτάσαμε από υποσχέσεις, ο αγώνας για να πάρουμε το εργοστάσιο στα χέρια μας δεν τελείωσε εδώ. Τώρα ξεκινάει!".

Αργότερα το απόγευμα, το Καραβάνι ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.
Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από τη κινητοποίηση στην Αθήνα.


 
(από http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/) 
(Παρέμβαση των εργαζομένων της "Βιομηχανικής Μεταλευτικής" έξω από το Υπ. Εργασίας, παράλληλα με τη συγκέντ





























Υπενθυμίζουμε τη συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης αύριο Τετάρτη 17/10 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 19.00.