Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Προς τους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ στην Θεσσαλονίκη και όλους τους επισκέπτες/ρι

Προς τους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ στην Θεσσαλονίκη και όλους τους επισκέπτες/ριες

Εμείς από την Επιτροπή Κολωνίας “Αλληλεγγύη με την Ελλάδα” σας στέλνουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς για το 1ο Φεστιβάλ Συνεργατισμού στην Θεσσαλονίκη.
Από την εποχή της κατάληψης του εργοστασίου και την έναρξη της παραγωγής με αυτοδιαχείριση και αυτοοργάνωση υποστηρίζουμε τον αγώνα σας από την Κολωνία και Γερμανία.
Για μας είσαστε ένα εξαίρετο παράδειγμα του αγώνα κατά της πολιτικής λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της γερμανικής κυβέρνησης σε βάρος της Ελλάδας.
Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό σημείο: Με την εργατική αυτοδιαχείριση ακολουθείτε τον δρόμο του συνεργατισμού, του αντικαπιταλισμού, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της εργασίας με αξιοπρέπεια, της ισότητας και της άμεσης δημοκρατίας, όμως χωρίς αφεντικά.
Επίσης στέλνουμε τους θερμούς χαιρετισμούς στα συνεργατικά εγχειρήματα που παίρνουν μέρος στο Φεστιβάλ αυτό.
Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνουμε στους συνάδελφους και συναδέλφισσες της ιταλικής RiMaflow και στον εκπρόσωπό της Massimo Lettieri, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι κρατούμενος στην φυλακή.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να παραβρεθούμε προσωπικά στο Φεστιβάλ σας. Σας διαβεβαιώνουμε όμως για την αλληλεγγύη μας και ιδιαίτερα την υποστήριξή μας στον αγώνα σας κατά των πλειστηριασμών του εργοστασίου στα τέλη του Οκτώβρη/στις αρχές του Νοέμβρη.

Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη.
Κολωνία, 11.10.2018

Για την επιτροπή μας
Monika v. zur Mühlen
Manfred Neugroda
Horst Hilse
Konstantin Koustas
Jürgen Rompf
Wilfried Keller