Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ για την απόφαση του δικαστηρίου για την προσωρινή διοίκηση

Η δικαιοσύνη (αν και δεν κατηγόρησε την μεροληψία της συνδίκου της φιλκεραμ) λειτούργησε !

Μετά και την πλήρη ανάγνωση της απόφασης για διορισμό προσωρινής διοίκησης της ΒΙΟ.ΜΕ. βγήκαν τα παρακάτω  συμπεράσματα:

Καταρχάς δεν έκανε καμία πρόταση δεκτή από ότι είχε καταθέσει η σύνδικος της πτωχής φιλκεραμ. Για διορισμό της οικογένειας φιλίππου ως προσωρινής διοίκησης της ΒΙΟ.ΜΕ. Με σκοπό να φέρει σε σώμα την γεν. συνέλευση της εταιρίας ,για να βγει κανονική διοίκηση και να περάσει σε πτώχευση την επιχείρηση της ΒΙΟ.ΜΕ.

Αντίθετα διόρισε έστω και ένα από τα μέλη που είχαμε προτείνουμε  εμείς οι εργαζόμενοι (τα αλλά δυο μέλη είναι από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων, όπου θα ελέγχετε συνεχώς η αμεροληψία τους ) και το ποιο τρανταχτό είναι πώς αποφάσισε οικονομικό έλεγχο της επιχείρησης  και την αναδιοργάνωση  της . 

Αναγνωρίζει  σύμφωνα με τα γραφθέντα πως οι εγγυητές της ασφάλειας και της σωστής λειτουργιάς  θα πρέπει να ελεγχθούν πράγμα που εμείς οι εργαζόμενοι το έχουμε φροντίσει και αυτό φαίνετε . και επίσης αναγνωρίζει αν και σιωπηλά πώς οι καλύτεροι εγγυητές της περιουσίας του εργοστάσιου είμαστε εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι .

Δείχνει καθαρά πως δεν παίρνει υπόψη της (η δικαιοσύνη) τα τρανταχτά ψέματα που ακουστήκαν από μεριάς του μάρτυρα της πλευράς της συνδίκου αλλά και της ίδιας που το μόνο που έκανε ήταν να κατασυκοφαντήσει εμάς τους εργαζόμενους που είμαστε τα θύματα αυτής της υπόθεσης .

Είμαστε σίγουροι πως αγωνιζόμενοι και με τα προτάγματα που βγάζουμε μπροστά από αυτόν τον αγώνα θα μπορέσουμε να έχουμε ένα νικηφόρο  αποτέλεσμα για να κερδίσουμε το δικαίωμα μας στην ζωή και στην αξιοπρέπεια, την δική   μας  και των  οικογενειών  μας .

Αγωνιστικά οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.

Ανακοίνωση των εργατών της ΒΙΟΜΕ για τον αγώνα των 595 καθαριστριών



Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟ.ΜΕ.  διανύοντας τον τέταρτο χρόνο του αγώνα μας και με προτάγματα όπως είναι το δικαίωμα στην ζωή, στην εργασία και στην αξιοπρέπεια. Είμαστε δίπλα στης αγωνιζόμενες καθαρίστριες που και τα δικά τους προτάγματα  δεν απαντούν μόνο σε διαπιστώσεις και διαμαρτυρίες χωρίς περιεχόμενο, αλλά διεκδικούν το δικαίωμα τους σε όλα τα παραπάνω.

Εμείς σαν εργαζόμενοι και πληττόμενοι από το ιδιωτικό κεφάλαιο λέμε πώς οι εργαζόμενοι είναι όλοι ίδιοι  είτε στον δημόσιο  είτε στον ιδιωτικό τομέα, είμαστε ένα! Και δεν διαφέρουμε όπως θέλουν κάποιοι να επιβάλουν.

Και στον αγώνα των καθαριστριών που είναι ξεκάθαρος και γεννημένος από την ανάγκη για εργασία με αξιοπρέπεια (στις γυναίκες –μητέρες  –εργαζόμενες )  στεκόμαστε μαζί τους και απαντάμε πώς αν χτυπάτε τις γυναίκες αυτές χτυπάτε τις μάνες μας, τις γυναίκες μας, τις κόρες μας . Και θα μας βρείτε απέναντι σας!! παίρνοντας  θέση  μαζί με τις αγωνιζόμενες αυτές ηρωίδες και δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν πλήρως  .


Σωματείο εργαζομένων στην ΒΙΟ.ΜΕ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_dwrxyJ5GKAAdkMoe2YCYy1FfcgyeA7wpcWIlz1Uqp9ku13cn9ihxPfw6-pgqv0oaQQnKNpyhgGIuMBrepqp08fvpye_FAd-UsaeWuchxJELhXNNb8M5LMqzFqsTiYDxKYMeh93NzJOgZ/s1600/4.jpg

Δεν πέρασε η πρόταση συνδίκου-πρώην εργοδοσίας

Η δικαστική απόφαση για το διορισμό της προσωρινής διοίκησης στη ΒΙΟΜΕ δικαιώνει τους εργαζόμενους. Αν και η σύνδικος προσπάθησε να κατασυκοφαντήσει τους εργαζόμενους και το εγχείρημά τους για να επανάφερει στη διοίκηση την οικογένεια Φιλίππου και να οδηγήσει την ΒΙΟΜΕ στη διάλυση και στην πτώχευση φαίνεται ότι το δικαστήριο πείστηκε από τα επιχειρήματα των εργαζόμενων για τη δυνατότητα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου και ότι οι εργαζόμενοι είναι οι μοναδικοί εγγυητές της προστασίας του.

Με το διατακτικό της απόφασης διορίζεται μέλος προσωρινής διοίκησης ένας από τους προτεινόμενους των εργαζόμενων και δύο από των κατάλογο του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Περιατέρω η προσωρινή διοίκηση αναλαμβάνει εξουσίες διαχείρισης με σκοπό τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ, να παρίσταται στα δικαστήρια, να συνάπτει δικαιοπραξίες ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ, ενώ η θητεία της διοίκησης θα είναι 5 μηνών. Τώρα χρειάζεται σκληρή δουλειά για την αποκάλυψη των σκανδάλων στην ΒΙΟΜΕ και για τη επιβίωση του εγχειρήματος.

Ο αγώνας θα νικήσει !