Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Νέα συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ, Τετάρτη 29/4/15

Νέα συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ, Τετάρτη 29/4/15 στις 19.00 στο Μικρόπολις.

Θέματα:

- Δικαστικές και πολιτικές εξελίξεις για τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ
- Συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις που συνδιοργανώνουμε με τον Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης
- Εκδηλώσεις αλληλεγγύης πανελλαδικά

Φωτό από τη συμμετοχή μας στην χτεσινή [28/4] κινητοποίηση ενάντια στις δολοφονίες μεταναστών στη Μεσόγειο



Δελτίο τύπου

27/4/15

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 

Η 1η του ΜΑΗ

ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ 
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ, 03/05






Σήμερα, Δευτέρα 27/4/15, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση "από τα κάτω" που διοργάνωσε το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης στην ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΤ3. Πολλές ήταν οι συλλογικότητες του εργατικού και κοινωνικού κινήματος που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για κοινή δράση των κοινωνικών κινημάτων. Εκτιμήθηκε θετικά η "από τα κάτω" και ακηδεμόνευτη διοργάνωση του Καραβανιού που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα και αναπτύχθηκαν προτάσεις για τη συνέχεια των συνελεύσεων και των δράσεων. Συζητήθηκε εκτεταμένα η ανεξάρτητη και αυτόνομη δράση των αγώνων, χωρίς τα βαρίδια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που υπονομεύει τους αγώνες και υποθάλπτει την ανάθεση και την υποταγή. Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για συνέχιση των κινητοποιήσεων κόντρα στις λογικές του "τέλους της ιστορίας", ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές πλειοψηφίες και διατυπώθηκε ρητά η θέληση για ρήξη και αντιπαράθεση με τα συμφέροντα κεφαλαίου και εργοδοσίας. Ακόμη τονίστηκε η ανάγκη για αγώνες που θα πηγαίνουν μέχρι τη νίκη, με όπλο τους την άμεση δημοκρατία, τα σωματεία βάσης και την αυτοδιαχείριση στην παραγωγή αλλά και σε κάθε πλευρά της κοινωνικής δραστηριότητας. Με προμετωπίδα τα ανοιχτά μέτωπα των αγώνων από τη Χαλκιδική ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, την ΒΙΟΜΕ και την ΕΡΤ αποφασίστηκαν:

1. Συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη, ανεξάρτητη συγκέντρωση στην Καμάρα την Παρασκευή 1/5/15 στις 10 π.μ. και διαδήλωση με διαδρομή Καμάρα-Εθν.Αμύνης-Τσιμισκή-Βενιζέλου και κατάληξη στο μνημείο του καπνεργάτη.
2. Συμμετοχή στην απεργία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 3/5/15 στις 11 πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
3. Νέα συνέλευση "από τα κάτω" την Τρίτη 5/5/15 στις 7 μ.μ. στην ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΤ3.

Οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης είναι και θα παραμείνει για πάντα ανοιχτό σε νέες συμμετοχές εργατικών και κοινωνικών αγώνων, αγωνιστικών σωματείων, λαϊκών συνελεύσεων, εργατικών και κινηματικών συλλογικοτήτων, εργατών και ανέργων ως ένας ζωντανός ακηδεμόνευτος πόλος μάχης για την ζωή και την αξιοπρέπεια.