Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Συλλογή υπογραφών και δηλώσεις στήριξης από Επιτροπή Κολωνίας “Αλληλεγγύη με την Ελλάδα”



Οι προσωπικές δηλώσεις στήριξης που δημοσιεύσαμε έως σήμερα και αυτές που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, όπως και οι υπογραφές που υπάρχουν εδώ
https://drive.google.com/open?id=1qt5a7S9czBmUCMYdKSEHzWT4Oiw8o-Tp 
έχουν συγκεντρωθεί από την Επιτροπή Κολωνίας “Αλληλεγγύη με την Ελλάδα” , εντάσσονται και αυτές στο πλαίσιο της καμπάνιας στήριξης της ΣΕ ΒΙΟΜΕ.

Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές στην Γερμανία και παντού στο κόσμο για την στήριξη και την αλληλεγγύη.
Ο χρόνος είναι τώρα, ο τόπος είναι εδώ και ο αγώνας γυρίζει το γρανάζι για να αλλάξουμε τη ζωή μας! Η Συνεργατική Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ συνεχίζει τον αγώνα της. Η Αλληλεγγύη το όπλο μας για να νικήσουμε !!!
Ψήφισμα αλληλεγγύης της Επιτροπής Κολωνίας “Αλληλεγγύη με την Ελλάδα” για τους συναδέλφους του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στην Θεσσαλονίκη:


Σας αποστέλλουμε μία λίστα με περίπου 700 υπογραφές από τη Γερμανία, μερικές από την Αυστρία και την Ελβετία, κάτω από το δικό σας κείμενο στήριξης. Επισυνάπτουμε επίσης τις προσωπικές δηλώσεις αλληλεγγύης των Margarita Tsomou, Lucy Redler, Thies Gleiss, Tom Strohschneider, Dario Azzellini, Guenter Wallraff και Fabio de Masi.

Αυτές οι υπογραφές εκφράζουν την αποφασιστικότητα μίας ευρείας ομάδας ανθρώπων στην Γερμανία να συνεχίσουν την αλληλεγγύη τους με τον αγώνα σας και στο μέλλον.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται διάφοροι βουλευτές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, βουλευτές ομόσπονδων κρατιδίων και αντιπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης στελέχη του κόμματος της “Αριστεράς” (Die Linke). Το κείμενο στήριξης έχει υπογράψει ένας μεγάλος αριθμός στελεχών του Ενιαίου Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τομέα Υπηρεσιών “Ver.di“, στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου “IG-Metall“ και του Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών “GEW“, αλλά και πολλά μέλη διαφόρων άλλων συνδικάτων.

Η επιτροπή μας στην Κολωνία υποστηρίζει εδώ και 5 χρόνια τον αγώνα σας για την διατήρηση των θέσεων εργασίας σας. Δεν είστε μόνο ένα σύμβολο του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην πολιτική λιτότητας της ΕΕ και της Τρόικας / Quadriga. Έχετε οργανώσει δημοκρατικά την αυτοδιαχείριση των εργαζομένων, δεν έχετε προβεί σε διαφοροποίηση των μισθών και έχετε υιοθετήσει την εκ περιτροπής απασχόληση. Συμμετέχετε σε πολιτικές δραστηριότητες όπως στην υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και στην βοήθεια των προσφύγων. Είστε χώρος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η ΒΙΟΜΕ είναι μία σημαντική κατάκτηση και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει!

Σας ευχόμαστε διαρκή επιτυχία, ειδικά για τις προσεχείς δικαστικές διαδικασίες τον Νοέμβριο / Δεκέμβριο. Θα συναντηθούμε και πάλι στην Θεσσαλονίκη και στην Κολωνία.

Οκτώβριος 2017