Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το κείμενο που ακολουθεί συντάχθηκε από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκης), και συνυπογράφουν δεκάδες σωματεία, εργατικά σχήματα, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες απ' όλη την Ελλάδα. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Μπορείτε να στείλετε την υπογραφή της συλλογικότητας ή μόνο τη δική σας στο protbiometal@gmail.com, ή να υπογράψετε ηλεκτρονικά στο http://www.gopetition.com/



ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! 


Οι εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πετούν το γάντι στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και καλούν όλους τους εργάτες να αναλάβουν τη παραγωγική διαδικασία στα χέρια τους. Οι ίδιοι τολμούν να κάνουν την αρχή παίρνοντας στις 12 Φλεβάρη το εργοστάσιο στα χέρια τους με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και συνδικαλισμού βάσης. 

Η εξαφανισμένη εδώ και δυο χρόνια εργοδοσία, μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργατών, κινεί τη τελευταία στιγμή διαδικασίες για να διασφαλίσει τα δικαιώματά της και να εμποδίσει την επανέναρξη λειτουργίας του κάτω από τον έλεγχο των εργατών. Το κράτος και η κυβέρνηση κωλυσιεργεί να δώσει απαντήσεις ποντάροντας στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων. 

Όμως ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ, δεν επιδέχεται αναβολές. Είναι η πρώτη πράξη αποπομπής των καπιτα-ληστών από τη παραγωγική διαδικασία, σε συνθήκες οξύτατης κοινωνικής κρίσης και απόλυτης χρεοκοπίας του συστήματός τους. Η τύχη της ΒΙΟ.ΜΕ δεν θα κριθεί μόνο στα όρια του εργοστασίου αλλά και στο επίπεδο της συνολικού κοινωνικού αγώνα κι αντιμετώπισης του κράτους έκτακτης ανάγκης, που εφαρμόζει το μνημονιακό πρόγραμμα κοινωνικής καταστροφής με τις δυνάμεις καταστολής και την επίκληση στρατιωτικών νόμων. Γι' αυτό, μέσα στις συνθήκες της μαζικής ανεργίας και της απόλυτης εξαθλίωσης, το σημαντικότερο καθήκον παραμένει η επέκταση του αγώνα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ σε όλα τα εργοστάσια και επιχειρήσεις που εγκαταλείπονται, κλείνουν, πτωχεύουν, απολύουν. 

Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ,για την αυτοδιαχείριση της παραγωγής, είναι αγώνας ζωής και θανάτου για όλους τους ανέργους, τους εργαζόμενους, για ολόκληρη τη κοινωνική πλειοψηφία. 

Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ είναι αγώνας για μία κοινωνία χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση, είναι αγώνας όλων μας! 

Θα νικήσουμε!



Ακολουθούν οι υπογραφές (αλφαβητικά):


Οι παραγωγοί στο πλευρό των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ.

Στις 11/2/2013 πραγματοποιήθηκε η αγορά παραγωγών στη συναυλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ. που έγινε στο Ιβανώφειο, με τους Θ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Χαρούλη και Χαΐνηδες.

Το Ιβανώφειο αποδείχτηκε μικρό για τη διοργάνωση αυτή.... από νωρίς γέμισε ασφυκτικά, με αποτέλεσμα χιλιάδες κόσμου να μην καταφέρουν τελικά να μπουν και να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Ευχαριστούμε πολύ τους παραγωγούς για την συμμετοχή και τις προσφορές τους με προϊόντα και κυρίως για τον κόπο τους ( η αγορά διήρκησε για ώρες μέσα στο κρύο ). Το καλάθι αλληλεγγύης που λειτούργησε σε όλη την διάρκεια της συναυλίας κατάφερε και γέμισε ένα αυτοκίνητο με προϊόντα τα οποία και δόθηκαν στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ.

Για να δείτε τις φωτογραφίες από την συναυλία κάντε κλικ εδώ και από την πορεία αλληλεγγύης η οποία ξεκίνησε από την Καμάρα και κατέληξε στο Ιβανώφειο κάντε κλικ εδώ


Άνοιξε το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής


της Σταυρούλας Πουλημένη από το alterthess


dsc06928.jpg

Άνοιξε σήμερα Τρίτη σε πανηγυρικό κλίμα το εργοστασίο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής το οποίο πλέον τελεί υπο τον πλήρη έλεγχο των εργατών του. Οι εργάτες υποδέχτηκαν δεκάδες αλληλέγγυους στο εγχείρημα αυτό από όλη την Ελλάδα και τους ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου δείχνοντάς τους με αναλυτικό τρόπο την γραμμή παραγωγής της κόλλας και των υπολοίπων προϊόντων -δομικών υλικών που παράγει το εργοστάσιο.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην πόρτα του εργοστασίου ο πρόεδρος της ΒΙΟ.ΜΕ Μ. Αναγνώστου τόνισε ότι στόχος της σημερινής αυτής κίνησης ήταν να γίνει κατανοητό ότι “αυτό που διαδίδουμε δεν είναι μια ιδέα που έχουν κάποιοι τρελοί γραφικοί αλλά η πραγματικότητα, δηλαδή ότι οι εργαζομενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοιγουν το εργοστάσιο και το λειτουργουν μόνοι τους χωρίς καμία επιστασια και χωρίς πατρονάρισμα”
“Οι μηχανές πήραν μπροστά μόνο από τους εργάτες” πρόσθεσε και κάλεσε τους αρμόδιους να προχωρήσουν στη λύση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που απομένουν για να μπορέσουν να περάσουν στην πλήρη επανεκκίνηση της παραγωγής. Υπενθύμισε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν το εργοστάσιο γιατί δεν έχουν άλλη λύση επιβίωσης και δεν μπορούν να περιμένουν “πότε θα καταφέρουν να συννενοηθούν μεταξύ τους οι αρμόδιοι”
Τέλος αναφέρθηκε στις διεθνείς διαστάσεις που έχει λάβει η αλληλεγγύη εκ μέρους συλλογικοτήτων από όλο τον κόσμο οι οποίες, όπως είπε θα ενημερώνονται για όλα όσα αφορούν το εγχείρημα αυτό.
Η πόρτα του εργοστασίου λοιπόν άνοιξε και οι εργαζόμενοι προχωρούν σταδιακά στην επαναλειτουργία του. Προτεραιότητα αυτη τη στιγμή για τους ίδιους είναι η ανακύκλωση των υλικών και η πώλησή του κατασχεμένου από τους ίδιους στοκ προϊόντων (κόλλες, αρμοί κ.α.) μέσω πλειστηριασμού στα δύο τρίτα της τιμής τους προκειμένου να συγκεντρωθούν τα πρώτα χρήματα για την αγορά πρώτων υλών.
Να σημειωθεί ότι στην χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης το “Ιβανώφειο” γέμισε ασφυκτικά από τους χιλιάδες πολίτες που γιόρτασαν μαζί με τους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες (Θ. Παπακωνστανίνου, Γ. Χαρούλη και Χαϊνηδες) την προσπάθεια για την δημιουργία ενός διαφορετικού μοντέλου εργασίας χωρίς εκμετάλλευση που ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για να το ακολουθήσουν και εργαζόμενοι άλλων εργοστασίων που βρίσκονται σε παρόμοια θέση. 
Σ.Π.
Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από την σημερινή μέρα και την χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης στο" Ιβανώφειο"

Επόμενη συνέλευση της ανοιχτής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης την Παρασκευή 15/2 στις 18:30 στο Μικρόπολις

Η επόμενη συνέλευση της ανοιχτής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων της Βιομηχανικής μεταλλευτικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινωνικού χώρου για την ελευθερία Μικρόπολις (Βενιζέλου & Βασ. Ηρακλείου 18)

12/2/2013 - Φωτογραφίες από το άνοιγμα του εργοστασίου

Την Τρίτη 12/2/2013, το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. ξεκίνησε να λειτουργεί στα χέρια των εργαζόμενων!

Πλήθος αλληλέγγυων συγκεντρώθηκαν στο εργοστάσιο και περιηγήθηκαν στους χώρους του.

Ο αγώνας συνεχίζεται, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!