Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πορεία 17 Νοέμβρη Πολυτεχνείο 17.00

Η συνέλευση εργαζομένων της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. καλεί σε συγκέντρωση για την πορεία της 17 Νοέμβρη στις 17.00 σήμερα στο πολυτεχνείο Α.Π.Θ - Θεσσαλονίκη
και στη Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 16.00

Παιδεία, υγεία, εργασία, για την ελευθερία.

Παίρνουμε τη ζωή στα δικά μας χέρια

 
Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει την εργατική τάξη στη χειρότερη κατάσταση μετά την αντιπολίτευση. Ουσιαστικά μετά από 7 χρόνια μνημονίων παλιοί και νέοι μνημονιακοί έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δουλοπάροικους.
Με την ανεργία στα ύψη και τ’ απανωτά λουκέτα σ’ επιχειρήσεις, με μισθούς πείνας κι όταν θυμούνται να τους πληρώσουν, με την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έχουν επιφέρει έναν εργασιακό μεσαίωνα. Άρα τα προτάγματα του Πολυτεχνείου για «ψωμί παιδεία ελευθερία, είναι επίκαιρα όσο ποτέ για όλη την εργατική τάξη και φυσικά και για τη ΒΙΟΜΕ.
Σήμερα με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης γνωρίζοντας ότι, αργά ή γρήγορα, η εργατική τάξη θα ξεσηκωθεί επιχειρούν να βάλουν τέλος στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Κατασυκοφαντώντας τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα επιχειρούν να τελειώνουν με το μοναδικό μας όπλο που είναι η αυτοοργάνωση και η απεργία για να μην έχουμε δικαίωμα να σηκώσουμε ποτέ κεφάλι.
Εμείς οι εργαζόμενοι της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ μπροστά σ’ όλη αυτή την κατάσταση απαντάμε με αυτοδιαχείριση του εργοστασίου με μαχητικούς εργατικούς αγώνες ως τη μοναδική πραγματική λύση για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση του συστήματός τους. Συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την παραχώρηση του οικοπέδου που βρίσκεται το εργοστάσιο. Άμεσα θα έχουμε και τους επόμενους πλειστηριασμούς.
44 χρόνια πριν τα τανκς της χούντας μπήκαν στο Πολυτεχνείο. Σήμερα οι υπηρέτες των εργοδοτών θα τολμήσουν να μπουν στη ΒΙΟΜΕ; Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι. Θέλουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στους εργαζόμενους ότι είναι μάταιο ν’ αντιστέκονται ν’ αγωνίζονται και να παραμένουν αξιοπρεπείς. Θα μας βρουν απέναντί τους κάνοντας αυτό που ξέρουμε καλά να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.
Θα μας βρουν μαζί με κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα δεδουλευμένα του, σε κάθε απόπειρα κατάληψης και αυτοδιαχείρισης εργασιακού χώρου, σε κάθε γειτονιά για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας. Θ’ αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε τις θέσεις εργασίας μας. Δεν θα επιτρέψουμε μαζί με εργαζόμενους, άνεργους, νεολαία, φοιτητές, σωματεία και όλο τον αλληλέγγυο κόσμο να πλειστηριάσουν τις ζωές μας.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
17/11/2017
Συνέλευση Εργαζόμενων ΣΕ ΒΙΟΜΕ

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ στην πορεία του Πολυτεχνείου

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ συμμετέχει στην πορεία της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17/11. Προσυγκέντρωση 16:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.