Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

"Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά..."

Με πολύ παλμό και κόσμο πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση για την υπεράσπιση του αγώνα της ΒΙΟΜΕ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων που παλεύουν να κρατήσουν το εργοστάσιο ανοιχτό και στα δικά τους χέρια, κόντρα σε όσους το θέλουν βίδες και τους εργάτες στην ανεργία. Μαζί μας σήμερα ήταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, της ΕΛΒΟ, της Coca-Cola, του Αγγελιοφόρου αλλά και με φοιτητικό μπλοκ, οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Ψυχολογίας, Νομικής, Ιατρικής και Χημείας του ΑΠΘ.

Συνθήματα που ακούστηκαν "Νίκη στον αγώνα της Μεταλλευτικής, με αυτοδιαχείριση της παραγωγής", "Από τη ΒΙΟΜΕ ως τη Χαλκιδική, πόλεμος στ' αφεντικά σ' ολάκερη τη γή", "Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά, η ΒΙΟΜΕ ανήκει σε χέρια εργατικά" κ.α.

Δείτε βίντεο από την διαδήλωση καθώς και φωτογραφίες παρακάτω:



Σήμερα Τετάρτη 25/11 στην Πάτρα διοργανώνεται και εκεί συλλαλητήριο στις 7 μμ στην πλατεία Όλγας, στην οποία καλούν και οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Θεατρικών σπουδών.

Υπενθυμίζουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη:

  • Τετάρτη ​25​/11 στις 6μμ παν​​ελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονικής, μεγάλη αίθουσα Μπεναρόγια, Αριστοτέλους & Ολύμπου

  • Πέμπτη ​26​/11 το πρωί, μπλοκάρουμε τον πρώτο πλειστηριασμό! Πρωινό ραντεβού στις 11 πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!

  • Επόμενοι πλειστηριασμοί 3 και 10 Δεκέμβρη, νέο αγωνιστικό ραντεβού και εκεί.


















Διαδήλωση στην Πάτρα για τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ 25/11