Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Καταγγελία της Συνέλευσης Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ για τη ρατσιστική επίθεση στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια


Καταγγελία της Συνέλευσης Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ
για τη ρατσιστική επίθεση στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια


Καταδικάζουμε τη βίαιη ρατσιστική επίθεση που έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Ιουνίου στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας σχολικής γιορτής.

Καθώς εκτυλισσόταν η γιορτή, στην αυλή του σχολείου με συμμετοχή μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, δύο γονείς εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον δύο άλλων, επειδή “έφεραν πάλι τους Πακιστανούς στο σχολείο”, δηλαδή κάλεσαν Πακιστανούς μετανάστες από την γειτονιά, παιδιά με τους γονείς τους, να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν στη σχολική γιορτή. Η επίθεση δεν έμεινε μόνο στο στάδιο του χυδαίου ρατσιστικού λόγου αλλά εξελίχθηκε σε έντονη χειροδικία από τη μεριά των φασιστών γονιών, παρουσία των παιδιών που σοκαρισμένα έκλαιγαν, και με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο τα δύο μέλη του συλλόγου γονέων που δέχτηκαν την επίθεση.

Οι δράστες της επίθεσης είχαν πρωτοστατήσει και στα γεγονότα του Νοεμβρίου, όταν οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών αντέδρασαν με βίαιο τρόπο στην παραχώρηση του σχολείου από τον Δήμο Αθηναίων για κυριακάτικα μαθήματα γλώσσας στα παιδιά της Πακιστανικής κοινότητας. Τότε είχαν αντιδράσει έντονα ο σύλλογος γονέων, οι εκπαιδευτικοί τόσο του σχολείου όσο και άλλων συλλόγων, σωματεία από όλη την Αθήνα, αντιρατσιστικές και πολιτικές οργανώσεις, μην αφήνοντας τον εθνικισμό να δηλητηριάζει τη σχολική ζωή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα και να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε αυτές τις οργανωμένες προσπάθειες. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο μετανάστης και ο πρόσφυγας. Είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για τη μόρφωση των παιδιών του, ό,τι εθνότητας κι αν είναι, ό,τι χρώματος και θρησκείας.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η συνέλευση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ