Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σήμερα η πρώτη ημέρα του τριημέρου για τα δύο χρόνια επαναλειτουργίας της ΒΙΟΜΕ στα χέρια των εργατών

Κείμενο για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Εμείς οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Στα πλαίσια του συνεχούς αγώνα για το πέρασμα της διαχείρισης του πλούτου που παράγουμε και την διαχείριση και το πέρασμα των ζωών μας στα δικά μας χέρια, στον διαρκή αγώνα που δίνουμε στο δρόμο,  έχουμε βρει πολλούς συμμάχους μέσα από την κοινωνία , αλλά και παράλληλους άλλους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την εποχή.

Ένας από αυτούς τους αγώνες είναι των εργαζομένων της ΕΡΤ σε ολόκληρη τη χώρα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη της ΕΡΤ3, τις περιφερειακές ΕΡΑ, ένας αγώνας που, τώρα που κλείνουμε εμείς τα δύο χρόνια λειτουργίας, οι συνάδελφοι-ισσες  εργαζόμενοι της αυτό/διαχειριζόμενης ΕΡΤ και ο αυτό/διευθυνόμενος αγώνας τους κλείνει 20 μήνες συνεχούς προσπάθειας για την επαναλειτουργία, και φυσικά σε διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που λειτουργούσε στο διάστημα πριν τον Ιούνιο του 2013. 

Με τους συναδέλφους έχουμε βρεθεί πολλές φορές στο δρόμο του αγώνα και έχουμε μια κοινή στάση όσον αφορά το δικαίωμά μας στην ζωή και στην αξιοπρέπεια, μα και ένα κοινό πλαίσιο που αφορά την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοφωνίας τηλεόρασης στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του, έτσι όπως το όρισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων της Ελεύθερης Αυτό/διαχειριζόμενης ΕΡΤ3, μέσα από το κείμενό τους ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ. Μια επαναλειτουργία χωρίς διευθυντές και ανώτατα όργανα εξουσίας που αναγνωρίζει πως το δίκιο βρίσκεται στην πλευρά εκείνων που αγωνίστηκαν στην ΕΡΤ για 20 μήνες και όχι εκείνων που τάχτηκαν στο πλευρό μιας αντιλαϊκής εξουσίας.

Εμείς τασσόμαστε δίπλα στους συναδέλφους της ΕΡΤ και δηλώνουμε πως θα σταθούμε στο πλευρό τους.  Θα σταθούμε και μπροστά αν χρειαστεί  σαν τοίχος, μαζί με όλη την κοινωνία με την δύναμη του κορμιού μας. Για να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια και να βρεθούν λύσεις για την πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ και για την υπεράσπιση ενός πλαισίου που αγκαλιάζει την αγωνιζόμενη κοινωνία.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους την ΕΡΤ κάθε επιτυχία στον αγώνα τους, που λέμε πως είναι κοινός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλων των εργαζομένων σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται και με το δίκτυο αλληλεγγύης που έχουμε όλοι μαζί χτίσει δηλώνουμε πως είμαστε όλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, στην ΕΛΒΟ, στην εκπαίδευση, σχολικοί φύλακες, στην κόκα κόλα, στα τσιμέντα Χαλκίδος. Μαζί με τους κοινωνικούς αγωνιστές της βόρειας Χαλκιδικής, στη διαχείριση των απορριμμάτων , στη διαχείριση του νερού και όπου υπάρχει κοινωνικός ή εργατικός αγώνας που βάζει ως πλαίσιο τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας.

Και λέμε πως δεν ευχόμαστε απλώς, αλλά υποσχόμαστε να νικήσουμε γιατί είμαστε καταδικασμένοι να το κάνουμε. Γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Αγωνιστικά οι συνάδελφοι από τη ΒΙΟ.ΜΕ.

Πανό της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης έξω από την ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη