Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Ήρθε ο Σεπτέμβρης αναμένοντας την άφιξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για να ανακοινώσει τα νεοφιλελεύθερα μέτρα ανάπτυξης και ευημερίας που θα επιβάλει. Την ίδια στιγμή που δεν ενισχύει διόλου το σύστημα υγείας για τη διαχείριση του Covid-19, δίνει 10 δις για πολεμικό εξοπλισμό στο όνομα της εθνικής άμυνας. Για μια ακόμη φορά εμείς οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟΜΕ μαζί με κάθε εργαζόμενο, άνεργο, επισφαλώς εργαζόμενο, φοιτητή, μαθητή, διαδηλώνουμε ενάντια στα σχεδία της κάθε εξουσίας για φτωχοχοποίηση της κοινωνίας και καταστροφή των ζωών μας. Είτε με απαγορεύσεις, είτε χωρίς. Είναι εμφανής ο φόβος της κυριαρχίας απέναντι σε κάθε κομμάτι του κόσμου που αντιστέκεται, αυξάνοντας τις δυνάμεις καταστολής, προσπαθώντας να μας σωπάσει. Το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να περιφράξει την κοινωνική κατακραυγή για τη λεηλασία της φύσης, την δημόσια υγεία την παιδεία και τις εργασιακές συνθήκες. Η επίθεση του κράτους στις δομές του αγώνα (καταλήψεις Terra Incognita, Libertatia, Rosa Nera) έρχεται για να μας δείξει την αρχή του παραδειγματισμού: ό,τι δεν συμμορφώνεται πατάσσεται.

Μέσα σε αυτή την συγκυρία, η ΒΙΟΜΕ βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο. Αυτή τη φορά, εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας, «συνάδελφοι» της ΔΕΗ με συνοδεία ΜΑΤ έκοψαν το ρεύμα στο εργοστάσιο με σκοπό να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ και όλα αυτά που προτάσσει στέκεται απειλητικά απέναντι στο κεφάλαιο και τον τρόπο που αυτό παρασιτικά επιβιώνει. Δεν μας κάνει εντύπωση που η ανακοίνωση για την επανέναρξη του πλειστηριασμού του οικοπέδου που στεγάζεται η Συνεργατική εργαζομένων ΒΙΟΜΕ δεν άργησε να ξανάρθει. Έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειές μας, με προτάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας για να βρεθεί μία οριστική λύση όσον αφορά στη λειτουργία του εργοστάσιου, είναι πλέον ξεκάθαρο για εμάς ότι δεν τους έχουμε ανάγκη να σωθούμε, δεν μας έχουν ανάγκη να καταστραφούν.

Η αλληλεγγύη και η δουλειά μας γυρίζει πλέον το γρανάζι. Το ίδιο σε καλούμε να κάνεις και εσύ. Πήραμε τη ζωή στα χέρια μας και δε το μετανιώσαμε. Στην ανικανότητα κράτους και ιδιωτών, απαντάμε με καταλήψεις και εργατική αυτοδιαχείριση. Είναι ένας αγώνας δύσκολος μα συνάμα αναγκαίος, για να βγούμε από το αδιέξοδο του καπιταλισμού και της εργασιακής εκμετάλλευσης.

Σε καλούμε να σταθείς και να διαδηλώσεις στην πορεία της ΔΕΘ, το Σάββατο 12/09 στις 18:00 στην Καμάρα, με κατεύθυνση κοινής συμπόρευσης όλων των αγωνιζόμενων.

 

  Σε καλούμε να μας βοηθήσεις να ακυρώσουμε όλους τους πλειστηριασμούς που προσπαθούν να μας κάνουν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τις 17/09, 24/09, 1/10, 8/10 και 5/11.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Συνέλευση εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ