Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΜΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


20/09/12

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/9 η συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης και στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με τη συμμετοχή του Σωματείου των εργατών.
Στη συνάντηση μας, το σωματείο ενημέρωσε για τις πρόσφατες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Έδωσε ξεκάθαρο στίγμα γύρω από τις προθέσεις των εργατών να επιμείνουν γύρω από τη λογική του αγώνα που έχουν ήδη χαράξει. Τόνισαν σε όλους τους τόνους, την αποφασιστικότητα τους για επαναλειτουργία του εργοστασίου με τους όρους που ήδη έχουν θέσει οι ίδιοι εργαζόμενοι: Την λειτουργία του εργοστασίου στα χέρια των εργαζομένων.

Με βάση τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης κατέληξε στα εξής:

- Συμπορευόμαστε στο κάλεσμα του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση από την Καμάρα στις 26/9 10.30 πμ
- Συνεχίζουμε τις εξορμήσεις και τις δράσεις στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στη Βιομηχανική Ζώνη και στα εργοστάσια που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, στις γειτονιές, στους ΟΑΕΔ κτλ σε όλη τη πόλη της Θεσσαλονίκης, στοχεύουμε σε διαδήλωση ειδικά για τη ΒΙΟ.ΜΕ. στις αρχές Οκτώβριου.
- Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας και συνδιοργανώνουμε ενα μεγάλο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στα μέσα Οκτωβρίου που στόχο θα έχει να συσπειρώσει και να ξεσηκώσει ένα κίνημα αγώνα και αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα για να παλέψουμε για:
Να περάσουν τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών. Στην εποχή της κρίσης, των κλειστών επιχειρήσεων και της γιγάντωσης της ανεργίας, απαντάμε με κοινό αγώνα εργαζομένων και ανέργων για να περάσει όλη η παραγωγή στα χέρια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το παράδειγμα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής να ανοίξει τον δρόμο!
Να περάσει ο αγώνας στα δικά μας χέρια. Με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και σωματεία βάσης, όπως της ΒΙΟ.ΜΕ, να μιλήσουμε και να πράξουμε εμείς, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι όλης της χώρας, για τις ανάγκες μας. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Στόχος μας είναι να διοργανωθούν εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, συναυλίες και πρωτοβουλίες στήριξης αυτής της μεγάλης υπόθεσης σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα και ξεκινώντας από τη Β.Ελλάδα να καταλήξουμε στην Αθήνα σε μια μεγάλη πανελλαδική διαδήλωση. Καλούμε όλα τα σωματεία και όλες τις συλλογικότητες που αγωνίζονται, να βρεθούν δίπλα στον αγώνα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής. Να γίνει αυτός ο αγώνας, αγώνας όλων μας με πανελλαδική πανεργατική απεργία διαρκείας για να ανατρέψουμε τον κοινωνικό μεσαίωνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο χτίζει γύρω από τις ζωές μας.

Να δυναμώσουμε με τον αγώνα μας τη φωνή των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. που αγωνίζονται για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων!

Αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι 
μπορούμε χωρίς τα αφεντικά!

Αγωνιζόμαστε να αποδείξουμε πως αν δε μπορούν αυτοί 
εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς και θα το καταφέρουμε!

Λεπτομέρειες, ακριβείς ημερομηνίες, πρόγραμμα εκδηλώσεων σε κάθε πόλη, δρομολόγιο και δηλώσεις συμμετοχής στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
Νέα συνέλευση της πρωτοβουλίας ΠΕΜΠΤΗ 27/9 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ολύμπου & Αριστοτέλους)

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Για την οικονομική ενίσχυση το σωματείο εργατοϋπαλλήλων βιομηχανικής μεταλλευτικής . έχει τυπώσει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης. Του 1ε των 2ε και 5ε
Και φέρουν την σφραγίδα του σωματείου .
 Επίσης έχει βγάλει μπλουζάκια με το διακριτικό του σωματείου και σχόλιο εμείς μπορούμε . και στοιχίζει 5ε  το καθένα .
 Οποίος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλ.
6976032391 Αλέκος  και 6944547047 Μάκης

Για την απεργία 26/9


ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΙΣΣΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ .
ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ , ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ           ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΒΑΣΗΣ,
ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 :30