Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δράση στη Φρανκφούρτη για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ

Η Συμμαχία για τη Κρίση (Crisis Alliance: μια ομοσπονδία αντιεθνικιστικών και αντικαπιταλιστικών ομάδων) διοργάνωσε μια δράση αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, στη Φρανκφούρτη, στα πλαίσια της ημέρας διεθνούς αλληλεγγύης στον αγώνα μας. Σε κεντρική πλατεία της πόλης διαβάστηκε από τα μεγάφωνα πολλές φορές το κάλεσμα της ΒΙΟΜΕ, αλλα και μοιράστηκαν φυλλάδια. Το πανό που κρατούν οι συναγωνιστες γράφει "Ο καπιταλισμός είναι η κρίση. Αλληλεγγύη-Απεργία-Εξέγερση".
Όπως μας γράφουν και οι ίδιοι: "Ευχόμαστε δύναμη και αποφασιστικότητα για να επανεκινήσει πλήρως η δουλειά στο εργοστάσιο. Μακάρι και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας!"



Ακολουθεί το έντυπο που μοιράστηκε στο Halle της Γερμανίας:



Δράση στη Ρώμη για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ

Τη Τετάρτη 26 Ιουνίου, το εργοστάσιο "ZERO" (ένα εργοστάσιο στη Ρώμη, όπου οι εργάτες προσπαθούν να επανεκκινήσουν τη παραγωγή με αυτοδιαχείριση), ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, υπερασπίζοντας το δικαίωμα τους στην ελεύθερη λειτουργία του εργοστασίου.
Τα πανό μπροστά στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης είχαν τα εξής συνθήματα:
"Ο αγώνας γυρίζει το γρανάζι", "Αλληλεγγύη στη ΒΙΟΜΕ, ο αγώνας σας είναι και δικός μας", "Μπορούμε να εργαστούμε χωρίς αφεντικά".
Ακόμη επιδόθηκε στον έλληνα πρέσβη γράμμα διαμαρτυρίας για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ΒΙΟΜΕ.
Η παραγωγή στους παραγωγούς και τα εργοστάσια στα χέρια των παραγωγών!
Εργατική αυτοδιαχείριση και ριζοσπαστική άμεση δημοκρατία!



Δράσεις στην Αργεντινή για τη Διεθνή Μέρα αλληλεγγύης στη Βιο.Με.

Στις 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους της Βιο.Με διεξήχθησαν στην Αργεντινή διάφορες δράσεις αλληλεγγύης. 

Ένα κείμενο συμπαράστασης, υπογεγραμμένο από εκατοντάδες εργαζόμενους και φορείς, επιδόθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Αργεντινή από τρεις εκπροσώπους εργαζομένων εργατικών συνεταιρισμών με μακρά ιστορία αγώνων:
-Του Bauen, ξενοδοχείου στην καρδιά του Μπουένος Άιρες που λειτουργεί υπό τον έλεγχο των εργαζομένων,
-Του Brukman (Συνεταιρισμός 18ης Δεκεμβρίου) αυτοδιοικούμενου από εργαζόμενους/ες στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας,
-Και του Τυπογραφείου Chilavert, υπό εργατική συνεταιριστική διαχείριση.
  
 Το κείμενο που επιδόθηκε:

"Εν μέσω της ιστορικών διαστάσεων καπιταλιστικής κρίσης που παράγει εκατομμύρια ανέργων σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοι της Βιο.Με αντιστέκονται στην ανεργία και ταυτόχρονα προωθούνε μία εναλλακτική λύση που προέρχεται από τους εργαζόμενους.
Οι παρακάτω υπογράφοντες, εκφράζουμε την άνευ όρων αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους, και απαιτούμε από τις αρχές να εγγυηθούν ότι θα διευκολύνουν τους εργαζόμενους της Βιο.Με στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την εργασία τους, να παράξουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στους εργαζόμενους της Βιο.Με. "
Υπογραφή:
 Ακολούθουν εκατοντάδες υπογραφές συνελεύσεων αυτοδιαχειριζόμενων επιχειρήσεων, συνδικάτων, τοπικών φορέων, αντιπροσώπων και εργαζομένων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι/ες του εργοστασίου κεραμικών Stefani, έστειλαν τους χαιρετισμούς τους μέσα από φωτογραφίες αλληλεγγύης.

Το ίδιο έκαναν και οι εργαζόμενοι της Zanon / FaSinPat, στηρίζοντας το κείμενο που παραδόθηκε και δηλώνοντας παρόντες/ουσες στον αγώνα της Βιο.Με. Ταυτόχρονα απέστειλαν χαιρετισμό στους εργαζόμενους της ΒΙο.Με. :

 "Συντροφοι της Βιο.Με.,
Από τη Ζανον, το Συνδικάτο Κεραμοποιών και την Εργατική Τράπεζα,  στέλνουμε όλη μας την αλληλεγγύη στον αγώνα σας και παίρνουμε μέρος στη δράση που πραγματοποιείτε σήμερα, όπου όχι μόνο θα επιδείξετε τα προϊόντα σας, αλλά θα επιδείξετε επίσης για άλλη μια φορά την ικανότητα που έχουν οι εργαζόμενοι να λειτουργούν τα εργοστάσια χωρίς αφεντικά, σε μια εποχή που το καπιταλιστικό μοντέλο είναι υπό αμφισβήτηση και οι εργοδότες θέλουν οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε την κρίση τους.
 Στέλνουμε χαιρετισμούς και εκατοντάδες αγκαλιές από αυτή την απόσταση που μας χωρίζει, να ξέρετε ότι από αυτήν την πλευρά του ωκεανού υπάρχουν εργαζόμενοι και εργαζόμενες που σας στηρίζουν.
Ζήτω η πάλη των εργαζομένων της Βιο.Με!"

Φωτογραφίες από το παζάρι αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ. (26/6/2013 - στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Σχολείο")