Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

 

Σχετικά με αυτά που γραφτήκαν για την αποχώρηση του suburban crew, η συνέλευση των εργαζομένων της συνεργατικής ΒΙΟΜΕ ένιωσε την ανάγκη για μια κοινά αποδεκτή λύση .

χαν, ακόμα και αυτό της επιβίωσης, για να μπορέσουμε να βρούμε μια κοινή λύση στο πρόβλημα που προέκυψε ανάμεσα στη συλλογικότητα των εργαζομένων στη συνεργατική και στο εγχείρημα των suburban.

Παρατήσαμε τις συνελεύσεις μας (που αναφερόταν στη BΙΟΜΕ) και ασχοληθήκαμε αποκλειστικά με τη λύση του προβλήματος.

Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον και στην ανοικτότητα του χώρου σε κάθε πρόταση για νέα δημιουργία συνεργατικών .

Κάναμε προτάσεις για το πως μπορεί κατά την γνώμη μας να λειτουργήσει η συλλογικότητα χωρίς να δημιουργείται κίνδυνος για το σύνολο του εργοστασίου. Και ενώ αναμέναμε μια απάντηση, αυτό που ήρθε μας ξάφνιασε για μια ακόμη φορά. Χωρίς καμιά αντιπρόταση. Μάθαμε από email ότι εγκαταλείπουν την προσπάθεια του εγχειρήματος !


Το συμπέρασμα ήταν πως υπήρχε ειλημμένη απόφαση που απλώς αρκούσε μια αφορμή για να εγκαταλειφθεί κάθε προσπάθεια .

Αλλά όπως υποστηρίζουμε την δημιουργία παράλληλων δόμων η συνέλευση είναι έτοιμη να δεχτεί προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση με συν δημιουργία και συν διαμόρφωση!

Όσο για τη λέξη “φιλοξενία” που παρόλο που εξηγήθηκε δεν ήταν ευχάριστη ούτε στην πλευρά των μελών των suburban αλλά ούτε στην αλληλεγγύη. Πήραμε το βάρος να ξαναμπεί στην συνέλευση μας και υποσχεθήκαμε να το επανεξετάσουμε και να επανέλθουμε εκ νέου προκειμένου να βρεθεί λύση.


Η πλευρά των μελών του suburban crew δεν έδωσε καμιά απάντηση στις προτάσεις της συνέλευσης των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ και χωρίς καμιά συγκεκριμένη αντιπρόταση αποχώρησε, δεν ανέλαβε βάρδιες φύλαξης του χώρου και στο αίτημα των μελών της αλληλεγγύης για έκτακτη συνέλευση απάντησε με παραίτηση !


Η συνέλευση των εργαζομένων της Συνεργατικής ΒΙΟΜΕ αποφάσισε να μην ασχοληθεί άλλο με το θέμα, γιατί κατά την γνώμη μας χάσαμε χρόνο (σε μια από ότι φαίνεται) τελεσίδικη απόφαση .


Τώρα όσο για τον όρο φιλοξενία που τόσος ντόρος έγινε! Η συνέλευση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ χρησιμοποίησε τον όρο αυτόν για τον λόγο ότι η συγκατοίκηση ή η συν διαχείριση διέπονται από πολλά άλλα πράγματα που δεν γινόταν από την αρχή της προσπάθειας δημιουργίας νέας

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα , η συνέλευση των εργαζομένων άφησε ότι προβλήματα υπήρ δομής στον χώρο.

Παραδείγματα :1) διαχειριστική συνέλευση: στην αρχή αραιά και που και στην συνεχεία με την συμμετοχή από ένα μέλος της suburban δεν ήταν δυνατόν να συνδιαμορφώσουμε.

2) Όταν έχουμε συγκατοίκηση ή συν διαχείριση ότι αναφέρεται στην χρήση του χώρου δυο ή περισσοτέρων ομάδων γίνονται κατά το ήμισυ.

3) οι βάρδιες μοιράζονται και αυτές κατά το ήμισυ στις συλλογικότητες που συμμετέχουν.

4) οι όροι του συνεργατισμού ενώ ήταν γνωστοί από πριν ποτέ δεν τηρήθηκαν.

5) αυτονόητο για την συνέλευση των εργαζομένων ήταν η ενημέρωση και ο σεβασμός στα θέλω των δυο ομάδων και φυσικά αν για κάποιο λόγο ξέφευγε , θα θέλαμε να το ξέρουμε από πριν, ενώ το μαθαίναμε αφού έκανε την επίσκεψη της η αστυνομία!

6)Η καθαριότητα στον ευρύτερο χώρο του εργοστασίου (parking) γινόταν αποκλειστικά απo εργαζόμενους της συνεργατικής ΒΙΟ.ΜΕ.


Για το λόγο αυτόν ειπώθηκε αυτός ο όρος από την συνέλευση των εργαζομένων , γιατί αλλιώς θα έπρεπε να καταγγελθεί η συμφωνία για αθέτηση των όρων που είχε ορίσει καταστατικά η συνεργατική ΒΙΟΜΕ.Συνεργατικά αλληλέγγυα, Συνέλευση Συνεργατικής ΒΙΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου