Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Η δική μας ενέργεια έρχεται από πολύ μακριά και δε θα σταματήσει για δυο καλώδια.

Η κυβέρνηση και οι διορισμένοι της ΔΕΗ μας κορόιδεψαν. Έτσι νομίζουν τουλάχιστον.
Θέλαν να υπνωτίσουν το θύμα τους για να του επιτεθούν. Να μας αφήσουν να πιστεύουμε και να κάνουμε διαδικαστικές επαφές αφήνοντας στην άκρη τον αγώνα. Εμείς όμως το έχουμε δει το έργο και δεν ακολουθήσαμε το σενάριό τους.
Γνωρίζαμε ότι η ενέργεια δεν θα ερχόταν μέσα σε κλειστά γραφεία. Η ενέργεια ερχόταν από το κίνημα αλληλεγγύης που βρήκε όχι μία, αλλά τρεις γεννήτριες να μας στείλει. Η ενέργεια βρισκόταν στην εργασία που κάναμε μέσα στο σκοτάδι για να στείλουμε καθαριστικά στην Μόρια, να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες για τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής εν μέσω πανδημίας.
Το είχαμε πει στο σύστημα απ’ την αρχή, αν δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς. Η εργατική τάξη. Έλληνες και ξένοι.
Αξιοποιήσαμε το πολύτιμο διάστημα για να σταθούμε στο πλευρό του χωριού Σταγιάτες, που αγωνίζεται με πραγματική δημοκρατία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ενάντια στις απειλές ενός μαφιόζου. Η δική μας ενέργεια έρχεται απ’ τις πηγές του Πηλίου και τους ανθρώπους που τις φροντίζουν.
Δηλώσαμε την αλληλεγγύη στον Βασίλη Δημάκη, που δε δίστασε να βάλει το κορμί του απέναντι απ’ τα ψέματα της κυβέρνησης. Για το δικαίωμα να σπουδάζει, αυτός και όλοι οι φυλακισμένοι.
Παρακολουθήσαμε τον αγώνα για την Ελένη Τοπαλούδη, ενάντια στην συγκάλυψη των βιαστών.
Δεχτήκαμε δεκάδες ψηφίσματα από σωματεία και συνελεύσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό που μας είπαν πως ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.
Ο αγώνας μας ενάντια στα σχέδιά τους είναι κοινός αγώνας με τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης για την αναπνοή τους. Τον αγώνα ενάντια στα ΕΛΠΕ που μολύνουν την ατμόσφαιρα, ενάντια στα σχέδια για νέα καύση σκουπιδιών.
Είναι κοινός αγώνας με τους κατοίκους της Τήνου και όλων των νησιών, τους κατοίκους στα Άγραφα που αντιστέκονται στις φαραωνικές εγκαταστάσεις Βιομηχανικών ΑΠΕ. Τις μεγάλες ανεμογεννήτριες που μπαίνουν για το κέρδος και όχι για το περιβάλλον.
Για αυτό δεν μπορείτε να μας ξεγελάσετε.
Για αυτό δεν μπορείτε να μας καταστείλετε.
Η δική μας ενέργεια έρχεται από πολύ μακριά και δε θα σταματήσει για δυο καλώδια.


Η καμπάνια #power2viome συνεχίζεται.
Διεκδίκηση για ηλεκτροδότηση με κάθε τρόπο.
Αυτό το εργοστάσιο θα το δουλέψουμε με κάθε μέσο.
Σε κάθε τέτοια υπόθεση το νιώθουμε όλο και πιο καθαρά.
Ότι έχουμε είμαστε εμείς: Τα κινήματα και η Εργατική τάξη.

Εργαζόμεν@ στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου