Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ: Ρεύμα στη ΒΙΟ.ΜΕ!

   Aπό τα τέλη Μάρτη συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατόπιν εντολής της ΔΕΗ προέβησαν σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο της ΒΙ.Ο.ΜΕ παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με κλούβες των ΜΑΤ.
    Εν μέσω της πανδημίας  του covid-19, που πλήττει το παγκόσμιο κοινωνικό και οικονομικό στερέωμα, τα κράτη το ένα μετά το άλλο προχώρησαν  σε πρωτοφανή μέτρα απαγορεύσεων και περιορισμών, θέτοντας  σε τεράστια δοκιμασία την  κοινωνική συνοχή. Μπροστά στον ορίζοντα μίας μεγάλης  οικονομικής ύφεσης, που ήδη διαφαίνεται, καλούνται να βάλουν πλάτη για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
     Σ' αυτόν τον κυκεώνα  των  γενικευμένων κρίσεων που έχει γίνει η κανονικότητα μας  τις τελευταίες βδομάδες, οι τραγικές ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στην αγορά σε είδη ατομικής και οικιακής υγιεινής, ακριβώς όπως τα είδη που παράγουν και διανέμουν οι εργαζόμενοι της ΒΙ.Ο.ΜΕ,  γεννά από μόνο του πολλά ερωτήματα.
   Αν μη τι άλλο είναι τουλάχιστον προκλητική η προσπάθεια του κράτους και των δορυφόρων του να χτυπήσουν και να διαλύσουν το μοναδικό στα Βαλκάνια αυτοοργανωμένο και αυτοδιαχειριζόμενο  εγχείρημα συνεργατισμού.
 Γιατί λοιπόν διάλεξαν τη δεδομένη στιγμή να προβούν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης  του εργοστασίου, μέσω πανδημίας και γενικευμένης ύφεσης, στέλνοντας μάλιστα βοηθητικές κλούβες των ΜΑΤ; Ποιος ο λόγος της ενέργειας αυτής εφόσον η ΒΙ.Ο.ΜΕ  βρίσκεται σε διαδικασίες με το υπουργείο  εργασίας για την πλήρη νομιμοποίηση της; Μήπως  μπαίνει καρφί στο μάτι μεγαλεμπόρων και super market, που έχουν επιδοθεί τις τελευταίες βδομάδες  με το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης σε ένα σαφάρι άγριου μαυραγοριτισμού στο βωμό του υπερκέρδους  λιανίζοντας τα λαϊκά νοικοκυριά; Και όλα  αυτά με τις ευλογίες και το πατρονάρισμα της κυβερνητικής εξουσίας.
    Αυτή την στιγμή η παραγωγή συνεχίζεται με την χρήση γεννητριών, ενώ πραγματοποιείται διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης για την αγορά μεγαλύτερης γεννήτριας ώστε η ΒΙΟ.ΜΕ να παραμείνει ζωντανή!
    Εμείς ως σωματείο εργαζομένων ΕΥΑΘ και ως ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες του κοινωνικού ιστού της πόλης στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων  του ΣΕ.ΒΙ.Ο.ΜΕ όπως έχουμε πράξει επανειλημμένως  και στο παρελθόν .
 ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
 
https://seeyath.blogspot.com/2020/04/blog-post_29.html?m=1&fbclid=IwAR3EYklZamHq3qRMqrTXShwPI-AaiPIgNvPGVl8sEbcgT4On_xYcTIl7cwI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου