Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΧΙΛΗ


Χιλή, μία χώρα τόσο μακριά μας, μα τόσο ίδια ως ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της, που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν δεσμοί και πέρα από την ταξική μας θέση.

Εμείς που ταξιδέψαμε και γνωρίσαμε ένα κομμάτι της κοινωνίας της Χιλής, είδαμε με τα μάτια μας, ακούσαμε με τα αυτιά μας, και νιώσαμε στο πετσί μας, την αξιοπρέπεια που διακατέχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων της.

Ζήσαμε κάποιες μέρες μαζί με τους ανθρώπους αυτούς και ήρθαμε τόσο κοντά, που καταλάβαμε την υπερηφάνεια τους και παράλληλα απορήσαμε που ανέχονται να βρίσκονται κάτω από το “ζυγό” του  φιλελευθερισμού που επέβαλε το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο.

Η πρώτη σκέψη μας ήταν πως, με κάθε ευκαιρία που θα βρίσκουν θα τσακίζουν την οικονομική εξουσία του ντόπιου κεφαλαίου και θα απομακρύνουν τους “αποικιοκράτες” που επιβάλλουν έναν τρόπο ζωής που δεν αξίζει κανείς λαός, αλλά πολύ περισσότερο ο χιλιανός.
Όταν ακούσαμε ότι ξεσηκωνόσαστε  είπαμε  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Ο τόσο πολύπαθος λαός και η εργατική τάξη της Χιλής, είναι τα μόνα κομμάτια που μπορούν να αντιδράσουν και να καταπνίξουν το “κρυπτό”-φασιστικό μόρφωμα που ονομάζεται νεοφιλελευθερισμός και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε δίπλα σας  αδέλφια, στους χιλιανούς και τις χιλιανές, σε έναν αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και δημιουργία νέων σχέσεων, πέρα και μακριά από την κεφαλαιοκρατία και τον “κρυπτό”-φασισμό που σας  καταπιέζει.

Είμαστε δίπλα σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, σε όποια γωνιά του πλανήτη και αν βρίσκεται.
Είμαστε δίπλα στη νεολαία της Χιλής, που ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί συνθήκες αλληλέγγυας συνύπαρξης των ανθρώπων της και μάλιστα, με κανόνες βάσης και από τα κάτω, μιας και μας δείξατε, πως παρόλο της αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, ξέρετε πολύ καλά να διαχειρίζεστε και να αυτοδιαχειρίζεστε τον πλούτο σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Επίθεση αδέλφια!! Είμαστε πολλοί και θα νικήσουμε!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου