Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ


Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ




Στις 13 Ιούνη του 2019 ξεκινάνε ξανά οι πλειστηριασμοί των οικοπέδων που στεγάζεται η ΒΙΟΜΕ. Με μειωμένη τιμή εκκίνησης αυξάνεται ο κίνδυνος να καταδικαστεί το εργοστάσιο να γίνει μπάζα και παλιοσίδερα.

Το σωματείο των εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ και οι αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες που στηρίζουν τον αγώνα αυτόν επί οχτώ χρόνια τώρα βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά σε δύσκολη θέση. Με μια σειρά πλειστηριασμών που αρχίζουν στις 13 του Ιούνη.

Παλεύοντας να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας και τις οικογένειες μας ζωντανές, καταφέραμε να λειτουργούμε το εργοστάσιο κάτω από εργατικό έλεγχο της παραγωγής και αυτοδιεύθυνση μέσα από την συνέλευση μας .

Καταφέραμε να βγάζουμε ένα μικρο εισόδημα και να μην φτάνουμε στο σημείο να ζητάμε τα ψίχουλα που προσφέρει η εξουσία για να παραδόσεις αξιοπρέπεια και λόγο.
Καταφέραμε να κάνουμε γνωστό το εργοστάσιο σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο με αποτέλεσμα το 55% της παραγωγής να εξάγεται.

Καταφέραμε να κρατήσουμε επί έξι και πλέον χρόνια το εργοστάσιο ζωντανό και όχι άλλο ένα κουφάρι άψυχο όπως τόσα και τόσα εργοστάσια. Και μάλιστα παράγοντας προϊόντα ωφέλιμα για την κοινωνία και ακίνδυνα για το περιβάλλον, προϊόντα υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα προσιτά για τις λαϊκές οικογένειες.

Καταφέραμε να αποτρέψουμε την πώληση (και την έξωση μας από το εργοστάσιο) σε 15 προηγούμενους πλειστηριασμούς που βρεθήκαμε και βάλαμε (εμείς και εσείς ) τα κορμιά μας για να δείξουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να πέσουμε αμαχητί σε ενεχόμενη πώληση.

Μα αυτό που καταφέραμε ποιο πολύ απ’ όλα τα άλλα είναι να βρεθούμε μαζί στο δρόμο για οποιαδήποτε αδικία που γινόταν σε βάρος των αδυνάτων. Να βρισκόμαστε μαζί στον δρόμο για να δείξουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν σκύβουν το κεφάλι δεν υποχωρούν απέναντι σε κάθε είδους εξουσίας.

Καταφέραμε να ενώσουμε ψυχές και σώματα να νιώσουμε σύντροφοι και ότι οι ανάγκες μας και οι αγώνες για να τις κάνουμε δικαίωμα είναι κοινοί.

Όπως καταφέραμε να έχουμε το εργοστάσιο συνεχώς ανοιχτό στην κοινωνία διοργανώνοντας εκατοντάδες εκδηλώσεις που στηρίχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από πολύ κόσμο.

Απευθυνόμαστε σε σένα συνάδελφε και συναδέλφισσα , σε σένα συναγωνίστρια /στη, σε σένα που βρέθηκες μαζί μας σε δράσεις που αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το ανέφικτο εφικτό.

Σε σένα που βρέθηκες δίπλα μας στα δικαστήρια και ένιωσες την ένταση όταν περνούσε η ώρα χωρίς να έχει το θράσος να εμφανιστεί κανείς αγοραστής και στο τέλος της διαδικασίας να φωνάζουμε δυνατά σείοντας το μέγαρο “μπάτσοι δικαστές ακούστε το καλά, Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά”.

Σε καλούμε να βρεθείς και πάλι μαζί μας στην αποτροπή των πλειστηριασμών που θα γίνουν στις 13, 20, 27 του Ιούνη , στις 19 του Σεπτέμβρη και στις 24 του Οκτώβρη του 2019.

Να βρεθείς δίπλα μας για να κρατήσουμε ζωντανό το μοναδικό παράδειγμα που μας δίνει το δικαίωμα να λέμε “αν δεν μπορούν αυτοί μπορούμε εμείς “ και να ακολουθήσουν και άλλα εργοστάσιά .

Γιατί δεν τους έχουμε ανάγκη να σωθούμε δεν μας έχουν ανάγκη να καταστραφούν.

Σωματείο εργαζομένων ΒΙΟΜΕ
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου