Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Μια απαραίτητη απάντηση....


Εμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΒΙΟΜΕ παρακολουθούμε εδώ και καιρό αυτή την ομάδα που παριστάνει το σωματείο της Φίλκεραμ να βγάζει ανακοινώσεις με περίσσια θέρμη ενάντια στον αγώνα μας για επιβίωση, μεροκάματο κι αξιοπρέπεια. Το ότι λειτουργούμε συλλογικά και ισότιμα με συνέλευση καθημερινά και  οι αποφάσεις λαμβάνονται απ΄ όλους μας όχι απλώς ξενίζει αλλά μερικούς τους ενοχλεί αφόρητα γιατί οι έννοιες «συναδελφικότητα» «συλλογικότητα» «αλληλεγγύη» τους είναι παντελώς άγνωστες.


Θα ήταν ευχής έργο αυτά τα άτομα που υπογράφουν ως Δ.Σ να έβγαζαν και καμιά ανακοίνωση για τις επιθέσεις που δέχεται η εργατική τάξη τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. Άξιοι συνεχιστές οι «ηγέτες» του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Κατά την πτώχευση άφησαν ανυπεράσπιστους τους συναδέλφους τους αφού δεν διεκδίκησαν απολύτως τίποτα από την εργοδοσία. Γι’ αυτό και κάποιοι απ’ αυτούς πέρασαν την πόρτα της ΒΙΟΜΕ για να ζητήσουν δουλειά. Τους λόγους που αυτό το «μαχητικό» σωματείο επέλεξε αυτή τη στάση ας τους ψάξουν οι συνάδελφοί της Φίλκεραμ.

Η εργατική τάξη έχει δώσει λαμπρούς αγώνες κι εξαίρετους αγωνιστές. Έχει όμως και τις μελανές στιγμές της, με κίτρινα – εργοδοτικά σωματεία και ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Η ιστορία τους δίνει την θέση που τους αρμόζει. Στον καιρό της κρίσης και των μνημονίων δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν τέτοιες αντισυναδελφικές συμπεριφορές που δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρες.
Άξιος ο μισθός τους και τους ευχόμαστε καλές συνεντεύξεις στα μνημονιοκάναλα !

Η συνέλευση των εργαζομένων της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου