Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-υπεράσπιση του συναδέλφου καθαριστή Δ.Λ.(Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Την Τετάρτη 11 Οκτώβρη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, θα βρεθεί κατηγορούμενος ο Δημήτρης Λ.. Εργαζόμενος καθαριστής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως το 2013.
Από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2013 υπήρξε απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο ΑΠΘ για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους από τον εργολάβο και να αποκτήσουν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Στον ηρωικό τους αγώνα δέχτηκαν σκληρές επιθέσεις από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και την αστυνομία. (Είσοδος ΜΑΤ στην κατηλειμένη Πρυτανεία και σύλληψη δεκάδων εργαζομένων). Στήθηκε ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από αντιδραστικούς καθηγητές και φοιτητές των ΔΑΠ/ΠΑΣΠ, που "καθαρίζανε" προαύλια με πρόσχημα την προστασία της υγείας τους - αλλά με καθαρό σκοπό να συκοφαντήσουν και να αποδυναμώσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Το σωματείο των εργαζομένων με περιφρουρήσεις των χώρων προσπαθούσε να αποτρέψει τις απεργοσπαστικές ενέργειες. Από μια τέτοια λεκτική αντιπαράθεση, ο συνάδελφος Δημήτρης Λ. κατηγορήθηκε εκδικητικά από καθηγήτρια και φοιτήτρια της Θεολογικής σχολής.
 Σε αυτή την μάχη στεκόμαστε δίπλα του, εργαζόμενοι και φοιτητές. Η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών/εργασιακών δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειάς μας, είναι η βάση για να απαντήσουμε στα νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα που είναι μπροστά μας.
Όλοι την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, 9πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στην συγκέντρωση για την υπεράσπιση του συναδέλφου καθαριστή Δ.Λ..


Η συνέλευση εργαζομένων της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου