Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Νέα ψηφίσματα υπέρ του αγώνα μας!!!

ΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 






 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 


                      Α.Π. 62621                  Αθήνα 7 Ιουλίου 2017 



                           ΨΗΦΙΣΜΑ αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ. 



Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων ζητά από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει τη λειτουργία του εργοστασίου από τους εργαζόμενους του και να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν τη λειτουργία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους, με βάση μια σημαντική προσπάθεια λειτουργίας που έχει αναπτυχθεί έως σήμερα. 

Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργίας του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. και υπενθυμίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον τόπο μας και ότι στη συλλογική ευθύνη που έχουν οι λειτουργοί του τόπου, έχουν το μερίδιο τους και οι δικαστικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε για να πάρουν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους, αλλά έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν προσπάθειες για να πάρουν στα χέρια τους τη λειτουργία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. 

Ζητάμε να τοποθετηθείτε υπέρ της κοινωνίας που υποφέρει, υπέρ της κοινωνίας που συλλογικά και με συνέπεια αναζητά λύσεις. 





Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας



Συλλόγος Φοιτητών Ξάνθης


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤOΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΟ.ΜΕ.
H Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας ζητά από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει την λειτουργία του εργοστάσιου από τους εργαζόμενούς του και να διευκολύνει τις προσπάθειές τους να νομιμοποιήσουν την λειτουργία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους.
Θεωρούμε ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργίας του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ. και υπενθυμίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον τόπο μας και ότι στη συλλογική ευθύνη που έχουν οι λειτουργοί του τόπου έχουν το μερίδιό τους και οι δικαστικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε για να πάρουν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους, αλλά έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν προσπάθειες για να πάρουν στα χέρια τους την λειτουργία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Η κίνηση μας έχει στηρίξει κι έμπρακτα αυτα τα χρόνια τους εργαζόμενους της Βιομε και το σωματείο στον αγώνα επιβίωσης τους, αγοράζοντας προϊόντα καθαρισμού , ενώ είχαμε προτείνει και στη γραμματεία αλληλεγγύης του Συετε να πράξει αντίστοιχα. Καλούμε τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες να σταθούν κσι σήμερα αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας.
Ζητάμε να πάρετε συγκεκριμένη στάση υπέρ της κοινωνίας που υποφέρει, γιατί αλλιώς θα μας βρείτε απέναντί σας.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εθνικής Τράπεζας
http://protasiprooptikis.blogspot.gr/




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ"








................................................................................................................................................................


................................................................................................................................................................

Ο συνεταιρισμός αλληλέγγυας οικονομίας ΤΟ ΩΡΑΙΟΝ ΝΤΕΠΩ ΣΥΝ ΠΕ ζητάμε από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει την λειτουργία του εργοστάσιου από τους εργαζόμενους του και να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν την λειτουργία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.
Θεωρούμε ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργίας του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ. και υπενθυμίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον τόπο μας και ότι στην συλλογική ευθύνη που έχουν οι λειτουργοί του τόπου έχουν το μερίδιο τους και οι δικαστικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε για να πάρουν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους, αλλά έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν προσπάθειες για να πάρουν στα χέρια τους την λειτουργία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Ζητάμε να πάρετε συγκεκριμένη στάση υπέρ της κοινωνίας που υποφέρει, γιατί αλλιώς θα μας βρείτε απέναντι σας.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟΝ ΝΤΕΠΩ ΣΥΝΠΕ
................................................................................................................................................................


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ
Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ζητά από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει την λειτουργία του εργοστάσιου από τους εργαζόμενους του και να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν την λειτουργία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.
Θεωρούμε ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργιάς του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ. και υπενθυμίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον τόπο μας και ότι στην συλλογική ευθύνη που έχουν οι λειτουργοί του τόπου έχουν το μερίδιο τους και οι δικαστικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε για να πάρουν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους, αλλά έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν προσπάθειες για να πάρουν στα χέρια τους την λειτουργία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Ζητάμε να πάρετε συγκεκριμένη στάση υπέρ της κοινωνίας που υποφέρει, γιατί αλλιώς θα μας βρείτε απέναντι σας.

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςhttp://arkdelmethes.blogspot.gr/arkdelmethes@gmail.com

................................................................................................................................................................


Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. από τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης “BiosCoop

Έπειτα από τεσσεράμιση χρόνια επαναλειτουργίας του εργοστασίου από τους εργαζόμενους και έξι χρόνια αγώνα, η Βιομηχανική Μεταλλευτική, το κατειλημμένο εργοστάσιο που λειτουργεί με όρους αυτοδιεύθυνσης, υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις. Αυτή τη φορά μέσω της απειλής του επικείμενου τμηματικού πλειστηριασμού, όπως έχει ανακοινωθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα, καθώς ο κ.Μέγας, σύνδικος της πτώχευσης της ΒΙΟΜΕ Α.Ε. έχει πλέον το δικαίωμα να καταγράψει και να πλειστηριάσει ό,τι βρίσκεται αυτή τη στιγμή εντός του εργοστασίου.
Ως κοινωνικός καταναλωτικός συνεταιρισμός “BiosCoop” έχουμε ταχθεί εξ' αρχής υπέρ της προσπάθειας των εργαζομένων να αναλάβουν οι ίδιοι τη λειτουργία του εργοστασίου που εγκαταλείφθηκε από την εργοδοσία και έχουμε συνεργαστεί σε διάφορες δράσεις (συμμετοχή της BIO.ME. σε  εκδηλώσεις του BiosCoop, συμμετοχή σε κοινό εργαστήριο κα). Και αυτό όχι μόνο γιατί κατανοούμε την αγωνία των εργαζομένων για την επιβίωσή τους και γιατί τασσόμαστε υπέρ του μοντέλου διαχείρισης που προτάσσουν θεωρώντας δεδομένη την αλληλεγγύη στα εγχειρήματα που, όπως και εμείς, προσπαθούν να προεικονίσουν ένα διαφορετικό μοντέλο κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης. Αλλά και γιατί η ΒΙΟ.ΜΕ. με τις διάφορες δράσεις της εκτός της παραγωγής (λειτουργία Εργατικού Ιατρείου Αλληλεγγύης μέσα στο εργοστάσιο, λειτουργία χώρου περισυλλογής και μεταφόρτωσης πολύτιμων προμηθειών για μετανάστες κτλ), με τη συνεχή συμμετοχή της στους αγώνες διεκδίκησης και αντίστασης και εν τέλει με τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας της, έχει δείξει έμπρακτα ότι αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας πέρα και έξω από τα στενά πλαίσια ενός οικονομικού εγχειρήματος.
Ζητάμε επομένως από κάθε αρχή, δικαστική, οικονομική ή πολιτική, να μην εμποδίσει τη λειτουργία του εργοστάσιου από τους εργαζόμενούς του αλλά αντίθετα να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν τη λειτουργία του για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Θεωρούμε ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργιάς του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ. και υπενθυμίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει  γενικά οι εργαζόμενοι/ες στον τόπο μας. Πιστεύουμε επίσης ότι μερίδιο στη συλλογική ευθύνη για την τρέχουσα απειλή του πλειστηριασμού έχουν και οι δικαστικές αρχές, που δεν έκαναν τίποτε για να αποδοθούν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους από το 2011, αλλά έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν τις προσπάθειές τους να πάρουν στα χέρια τους τη λειτουργία του εργοστασίου.

Παροτρύνουμε τα μέλη μας να στηρίξουν με υλικούς όρους και όρους αλληλεγγύης το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ. Υπενθυμίζουμε ότι η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ. έχει συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 19:00 στον Κοινωνικό Χώρο για την Ελευθερία “Μικρόπολις”.Επίσης υπενθυμίζουμε ότι προϊόντα της BIO.ME. μπορείτε να προμηθευτείτε από τα εξής σημεία στη Θεσσαλονίκη:

Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία Μικρόπολις
Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18
Κοινωνικός χώρος ΣΧΟΛΕΙΟ
Βασ. Γεωργίου & Μπιζανίου
Άλλος Τρόπος
Χαλκιδικής 77 & Π. Συνδίκα
Εκλεκτίκ
Ελ. Βενιζέλου 59, Κέντρο
Συνεταιρισμός Κουκούλι
Αλ. Υψηλάντου 28
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς
Στις παλιές Καπναποθήκες στη Ν.Κρήνη, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ΒΙΟ.ΜΕ. μπορείτε να βρείτε στο


http://www.bioscoop.gr/2017/06/bioscoop.html

................................................................................................................................................................

................................................................................................................................................................


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Α.Κ.Ι.Φ.

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο (Α.Κ.Ι.Φ.) Ν.Φιλαδέλφειας, Ν.Χαλκηδόνας, Ν.Ιωνίας και γύρω περιοχών ζητάμε από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει την λειτουργία του εργοστάσιου από τους εργαζόμενους του και να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν την λειτουργία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.

Θεωρούμε ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργιάς του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ. και υπενθυμίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον τόπο μας και ότι στην συλλογική ευθύνη που έχουν οι λειτουργοί του τόπου έχουν το μερίδιο τους και οι δικαστικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε για να πάρουν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους, αλλά έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν προσπάθειες για να πάρουν στα χέρια τους την λειτουργία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Ζητάμε να πάρετε συγκεκριμένη στάση υπέρ της κοινωνίας που υποφέρει, γιατί αλλιώς θα μας βρείτε απέναντι σας.

Υπογράφουμε: Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο (Α.Κ.Ι.Φ.) Ν.Φιλαδέλφειας, Ν.Χαλκηδόνας, Ν.Ιωνίας και γύρω περιοχών


................................................................................................................................................................

Ψήφισμα
 Συμπαράστασης​



6-6-2017

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α Αττικής. ζητά από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει την λειτουργία του εργοστάσιου από τους εργαζόμενους του και να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν την λειτουργία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.
Θεωρούμε ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργιάς του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ. και υπενθυμίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον τόπο μας και ότι στην συλλογική ευθύνη που έχουν οι λειτουργοί του τόπου έχουν το μερίδιο τους και οι δικαστικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε για να πάρουν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους, αλλά έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν προσπάθειες για να πάρουν στα χέρια τους την λειτουργία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Ζητάμε να πάρετε συγκεκριμένη στάση υπέρ της κοινωνίας που υποφέρει, γιατί αλλιώς θα μας βρείτε απέναντι σας.
Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α Αττικής

diodiastop.blogspot.gr   https://www.facebook.com/diodiastop  



................................................................................................................................................................







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου