Σάββατο 19 Απριλίου 2014

H CGT υπέρ των εργατών της ΒΙΟΜΕ


http://www.urif.cgt.fr/wordpress/wordpress/wp-content/uploads/2014/01/LOGO-Ile-de-france.jpg




H Περιφερειακή Ένωση CGT Île-de-France  στηρίζει τους  εργαζομένους της  Βιομηχανικής Mεταλλουργικής ( ΒΙΟME. )



Η Περιφερειακή ένωση CGT  εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στον αγώνα  των εργαζομένων της Βιομηχανική Mεταλλευτική (ΒΙΟME ) που αυτοδιαχειρίζονται το εργοστάσιό τους από το 2011 .
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της  ΒΙΟΜΕ  εγκατέλειψε τους εργαζομένους και το  εργοστάσιο  τον Μάιο του 2011. Σε απάντηση , η Γενική Συνέλευση, που συγκροτήθηκε από το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας, αποφάσισε την επανέναρξη της παραγωγής με καθεστώς αυτοδιαχείρισης.
Εδώ και 3 χρόνια, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ αγωνίζονται για την αναγνώρισή τους από το κράτος, προκειμένου η πρωτοβουλία τους να έχει  νομική κάλυψη . Ήδη ένας υπουργός έχει  αναγνωρίσει ότι το εργοστάσιο πρέπει να μεταφερθεί στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι σήμερα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια συνολική αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Κάθε αγώνας και κάθε νίκη ενισχύει τον αγώνα και τις διεκδηκίσεις των εργαζομένων και δημιουργεί ένα αγωνιστικό κεκτημένο και ένα παράδειγμα για οποιοδήποτε άλλο αγώνα σε όλη την  Ευρώπη.
Η σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση  στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας και να υποστηρίχτούν  οι προσπάθειες των εργαζομένων κατά της ανεργίας . Η URIF - CGT εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων ΒΙOME και απευθύνει έκκληση προς όλα τα συνδικάτα , τις οργανώσεις και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την υποστήριξή τους.

Montreuil , 10 του Φεβρουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου