Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δράσεις στην Αργεντινή για τη Διεθνή Μέρα αλληλεγγύης στη Βιο.Με.

Στις 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους της Βιο.Με διεξήχθησαν στην Αργεντινή διάφορες δράσεις αλληλεγγύης. 

Ένα κείμενο συμπαράστασης, υπογεγραμμένο από εκατοντάδες εργαζόμενους και φορείς, επιδόθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Αργεντινή από τρεις εκπροσώπους εργαζομένων εργατικών συνεταιρισμών με μακρά ιστορία αγώνων:
-Του Bauen, ξενοδοχείου στην καρδιά του Μπουένος Άιρες που λειτουργεί υπό τον έλεγχο των εργαζομένων,
-Του Brukman (Συνεταιρισμός 18ης Δεκεμβρίου) αυτοδιοικούμενου από εργαζόμενους/ες στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας,
-Και του Τυπογραφείου Chilavert, υπό εργατική συνεταιριστική διαχείριση.
  
 Το κείμενο που επιδόθηκε:

"Εν μέσω της ιστορικών διαστάσεων καπιταλιστικής κρίσης που παράγει εκατομμύρια ανέργων σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοι της Βιο.Με αντιστέκονται στην ανεργία και ταυτόχρονα προωθούνε μία εναλλακτική λύση που προέρχεται από τους εργαζόμενους.
Οι παρακάτω υπογράφοντες, εκφράζουμε την άνευ όρων αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους, και απαιτούμε από τις αρχές να εγγυηθούν ότι θα διευκολύνουν τους εργαζόμενους της Βιο.Με στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την εργασία τους, να παράξουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στους εργαζόμενους της Βιο.Με. "
Υπογραφή:
 Ακολούθουν εκατοντάδες υπογραφές συνελεύσεων αυτοδιαχειριζόμενων επιχειρήσεων, συνδικάτων, τοπικών φορέων, αντιπροσώπων και εργαζομένων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι/ες του εργοστασίου κεραμικών Stefani, έστειλαν τους χαιρετισμούς τους μέσα από φωτογραφίες αλληλεγγύης.

Το ίδιο έκαναν και οι εργαζόμενοι της Zanon / FaSinPat, στηρίζοντας το κείμενο που παραδόθηκε και δηλώνοντας παρόντες/ουσες στον αγώνα της Βιο.Με. Ταυτόχρονα απέστειλαν χαιρετισμό στους εργαζόμενους της ΒΙο.Με. :

 "Συντροφοι της Βιο.Με.,
Από τη Ζανον, το Συνδικάτο Κεραμοποιών και την Εργατική Τράπεζα,  στέλνουμε όλη μας την αλληλεγγύη στον αγώνα σας και παίρνουμε μέρος στη δράση που πραγματοποιείτε σήμερα, όπου όχι μόνο θα επιδείξετε τα προϊόντα σας, αλλά θα επιδείξετε επίσης για άλλη μια φορά την ικανότητα που έχουν οι εργαζόμενοι να λειτουργούν τα εργοστάσια χωρίς αφεντικά, σε μια εποχή που το καπιταλιστικό μοντέλο είναι υπό αμφισβήτηση και οι εργοδότες θέλουν οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε την κρίση τους.
 Στέλνουμε χαιρετισμούς και εκατοντάδες αγκαλιές από αυτή την απόσταση που μας χωρίζει, να ξέρετε ότι από αυτήν την πλευρά του ωκεανού υπάρχουν εργαζόμενοι και εργαζόμενες που σας στηρίζουν.
Ζήτω η πάλη των εργαζομένων της Βιο.Με!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου