Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Άνοιξε το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής


της Σταυρούλας Πουλημένη από το alterthess


dsc06928.jpg

Άνοιξε σήμερα Τρίτη σε πανηγυρικό κλίμα το εργοστασίο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής το οποίο πλέον τελεί υπο τον πλήρη έλεγχο των εργατών του. Οι εργάτες υποδέχτηκαν δεκάδες αλληλέγγυους στο εγχείρημα αυτό από όλη την Ελλάδα και τους ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου δείχνοντάς τους με αναλυτικό τρόπο την γραμμή παραγωγής της κόλλας και των υπολοίπων προϊόντων -δομικών υλικών που παράγει το εργοστάσιο.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην πόρτα του εργοστασίου ο πρόεδρος της ΒΙΟ.ΜΕ Μ. Αναγνώστου τόνισε ότι στόχος της σημερινής αυτής κίνησης ήταν να γίνει κατανοητό ότι “αυτό που διαδίδουμε δεν είναι μια ιδέα που έχουν κάποιοι τρελοί γραφικοί αλλά η πραγματικότητα, δηλαδή ότι οι εργαζομενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοιγουν το εργοστάσιο και το λειτουργουν μόνοι τους χωρίς καμία επιστασια και χωρίς πατρονάρισμα”
“Οι μηχανές πήραν μπροστά μόνο από τους εργάτες” πρόσθεσε και κάλεσε τους αρμόδιους να προχωρήσουν στη λύση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που απομένουν για να μπορέσουν να περάσουν στην πλήρη επανεκκίνηση της παραγωγής. Υπενθύμισε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν το εργοστάσιο γιατί δεν έχουν άλλη λύση επιβίωσης και δεν μπορούν να περιμένουν “πότε θα καταφέρουν να συννενοηθούν μεταξύ τους οι αρμόδιοι”
Τέλος αναφέρθηκε στις διεθνείς διαστάσεις που έχει λάβει η αλληλεγγύη εκ μέρους συλλογικοτήτων από όλο τον κόσμο οι οποίες, όπως είπε θα ενημερώνονται για όλα όσα αφορούν το εγχείρημα αυτό.
Η πόρτα του εργοστασίου λοιπόν άνοιξε και οι εργαζόμενοι προχωρούν σταδιακά στην επαναλειτουργία του. Προτεραιότητα αυτη τη στιγμή για τους ίδιους είναι η ανακύκλωση των υλικών και η πώλησή του κατασχεμένου από τους ίδιους στοκ προϊόντων (κόλλες, αρμοί κ.α.) μέσω πλειστηριασμού στα δύο τρίτα της τιμής τους προκειμένου να συγκεντρωθούν τα πρώτα χρήματα για την αγορά πρώτων υλών.
Να σημειωθεί ότι στην χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης το “Ιβανώφειο” γέμισε ασφυκτικά από τους χιλιάδες πολίτες που γιόρτασαν μαζί με τους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες (Θ. Παπακωνστανίνου, Γ. Χαρούλη και Χαϊνηδες) την προσπάθεια για την δημιουργία ενός διαφορετικού μοντέλου εργασίας χωρίς εκμετάλλευση που ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για να το ακολουθήσουν και εργαζόμενοι άλλων εργοστασίων που βρίσκονται σε παρόμοια θέση. 
Σ.Π.
Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από την σημερινή μέρα και την χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης στο" Ιβανώφειο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου