Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ.

Συνάδερφοι – συναδερφισες , συναγωνιστές-συναγωνίστριες , φίλοι και φίλες

Οι εργαζόμενοι της βιομηχανικής μεταλλευτικής μέσα από το σωματείο μας , όλο αυτό το διάστημα , προσπαθούμε (μιας και το παράτησε η εργοδοσία ) να πάρουμε στα χέρια μας το εργοστάσιο και να το δουλέψουμε οι εργαζόμενοι και να το διευθύνουμε μέσα από την γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Και έχουμε ήδη αναρτήσει τις αρχές λειτουργίας και το πώς θέλουμε να λειτουργήσει!
Κάποιοι «συνάδελφοι» από την αρχή της προσπάθειας ,(για να μην πούμε για πιο μπροστά) αυτό που κάνουν είναι να βάζουν εμπόδια σε κάθε προσπάθεια που έκαναν οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο τους.

Παλιότερα έφερναν εμπόδια σε κάθε εργατικό αγώνα για διεκδίκηση όσον αφορούσε δεδουλευμένα , καθυστερήσεις πληρωμών , προσπάθεια να μην κλείσει το εργοστάσιο.
Τώρα αφού η εργοδοσία παράτησε το εργοστάσιο και μας άφησε χωρίς να μας πληρώσει, χωρίς να μας αποζημιώσει και χωρίς να ενδιαφερθεί για το αν ζούμε η πεθαίνουμε.

 Ακόμα και αυτή την στιγμή αυτοί οι άνθρωποι πιστά σκυλιά της εργοδοσίας αυτής που κατέστρεψε 70 και πλέον οικογένειες . Προσπαθούν με κάθε μέσο να δώσουν πίσω το εργοστάσιο στην εργοδοσία . Ψάχνουν τρόπους επί είκοσι μήνες  τώρα να φανούν άξιοι υποτακτικοί της οικογένειας Φιλίππου και προσπαθούν να της δώσουν πίσω, αυτό που παράτησε μαζί με 70 οικογένειες να βρίσκονται σε μαύρο χάλι επί είκοσι και πλέον  μήνες τώρα.

Προσπαθούν να οδηγήσουν σε πτώχευση την εταιρία της ΒΙΟ.ΜΕ. με σκοπό σε δεύτερο χρόνο να βγει σε πλειστηριασμό καθαρή από εργαζόμενους , χρέη σε εφορία, Ι.Κ.Α. , προμηθευτές . και πληρώνοντας μόνο ένα ευτελές αντίτιμο που θα βγάλει ο σύνδικος που θα αναλάβει την εκκαθάριση (όταν γίνει αυτό) . πρέπει να πούμε πως τα χρέη που έχει αυτή την στιγμή είναι σε εργαζόμενους μόνο πάνω από 1.800.000 €
Θα την αγοράσει με πολύ λιγότερα ώστε να μην πάρει κανείς μας τίποτα.
Προειδοποιούμε κάθε έναν συνάδελφο  (θεός να τον κάνει.) και μη ,να μην δοκιμάσει τέτοιες πρακτικές γιατί είναι σίγουρο πως δεν θα βγάλουν πουθενά . Και όπως η γενική συνέλευση αποφάσισε την  25/1/2013:  Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την επαναλειτουργία του εργοστασίου με το αίμα μας !!!

Και καλούμε όλους τους συνάδελφους που πιστεύουν στην δυναμικότητα της ΒΙΟ.ΜΕ. και στις αξίες που βγαίνουν από το ιδιωτικό συμφωνητικό, να συνταχθούν δίπλα στο σωματείο εργατοϋπαλλήλων βιομηχανικής μεταλλευτικής . Και να στηρίξουν την προσπάθεια για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.


Η γενική συνέλευση του σωματείου Βιομηχανικής Μεταλλευτικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου