Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αλληλεγγύη από τη Μελβούρνη


Η παρακάτω δήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στάλθηκε από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και τους Ελληνοαυστραλούς κοινωνικούς αγωνιστές.





Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και κοινωνικά συνειδητοποιημένοι αγωνιστές ελληνικής καταγωγής από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Από την προηγούμενη χρονιά παρακολουθούμε -στο μέτρο που μπορούμε- τον αγώνα σας, εσάς των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕΤ, στη Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε ότι βρίσκεστε σε επίσχεση εργασίας επειδή η διεύθυνση του εργοστασίου σας εγκατέλειψε απλήρωτους.
Ξέρουμε ότι βρίσκεστε σε έναν αγώνα για να υπερασπίσετε τις θέσεις εργασίας σας και να μην αποδεχτείτε την ομηρία της ανεργίας και της φτώχειας που προσπαθούν να επιβάλουν οι εγκληματικές κυβερνήσεις των Μνημονίων και όλοι αυτοί που έχουν ήδη ρημάξει το παρόν χιλιάδων
εργαζόμενων, συνταξιούχων και νεολαίων και ετοιμάζονται χωρίς ίχνος ευαισθησίας να ρημάξουν και το μέλλον των επερχόμενων γενεών.
Εμείς πιστεύουμε ότι, ναι, "μπορείτε καλύτερα από τα αφεντικά", όπως έχετε κι εσείς οι ίδιοι δηλώσει, κάνοντάς τη δήλωση αυτή κεντρικό πολιτικό σας -και όχι μόνο- σύνθημα. Είναι απόλυτα κατανοητή και σεβαστή απο μας η απόφασή σας να θέσετε το εργοστάσιο κάτω από τον καθαρά δικό σας -και μόνο δικό σας- έλεγχο. Αυτό πηγάζει από την πολύχρονη εμπειρία σας αλλά και τη θέλησή σας να ξεπεράσετε το ανεδαφικό συνδικαλισμό της αναμονής και της συνδιαλλαγής.
Ωστόσο, ευελπιστούμε ο δικός σας αγώνας, η πρότασή σας για αυτοοργάνωση να πάρει σάρκα και οστά και σε άλλους εργασιακούς χώρους που μαστίζονται και χτυπιούνται ανελέητα από τις επιταγές κράτους και κεφαλαίου. Με προοπτική αυτή η πρόταση να παγιωθεί στο εργατικό και γενικότερα κοινωνικό κίνημα τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού. Άλλωστε, τόσα ανάλογα παραδείγματα διαμέσου της ιστορίας των παλαιότερων και σύγχρονων κοινωνικών αγώνων πρέπει να μας εμπνέουν.
Η αυτοοργάνωση, η αυτοδιαχείριση και κάθε αμεσοδημοκρατικό εγχείρημα είναι ένα παράδειγμα της ανάληψης από τους ίδιους τους εργάτες των άμεσων υποθέσεων της παραγωγής, της διανομής των προϊόντων και κατ' επέκταση της κοινωνικής οργάνωσης για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.
Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να δημοσιοποιήσουμε τον αγώνα σας και να σταθούμε αλληλέγγυοι μέσα από τη συμμετοχή μας στο δικό μας εργατικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!
Ζήτω ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟΜΕΤ!

Ελληνοαυστραλοί κοινωνικοί αγωνιστές
Μελβούρνη, Οκτώβρης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου