Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 18/10 – ΚΑΜΑΡΑ 10.30



Το σωματείο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής καλεί πρωτοβάθμια σωματεία, ανεξάρτητους εργαζόμενους και κάθε ενεργό πολίτη να συμμετέχει σε ανεξάρτητη, ειρηνική συγκέντρωση και πορεία χωρίς αγκιστρώσεις από τη γραφειοκρατία από την Καμάρα στις 10.30 προς το Υπουργείο με το εξής δρομολόγιο: 
Εγνατία- Αγ. Σοφίας-Ερμού-Βενιζέλου-Εγνατία-Αντιγονιδών-Υπουργείο Μακεδονίας/Θράκης.

Οι εργάτες της Βιο.μετ. καθώς είναι απλήρωτοι από τον Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας, της οποίας το επίδομα τελείωσε τον Σεπτέμβριο, με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης αγωνίζονται να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο, το οποίο εγκατέλειψε η εργοδοσία. Οργανωμένοι σε ένα σωματείο βάσης αμεσοδημοκρατικό όπου για τα πάντα αποφασίζει η γενική συνέλευση των εργατών, διεκδικούν να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο, δημιουργώντας έναν εργατικό συνεταιρισμό κάτω από τον πλήρη έλεγχο τους, απαιτώντας μάλιστα νομική κατοχύρωση τόσο για το δικό τους εγχείρημά, όσο και για όλα τα άλλα που θα ακολουθήσουν. Ταυτόχρονα, με επίσημη πρότασή τους που έχει κατατεθεί στα χέρια της κυβέρνησης, διεκδικούν να τους δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να βάλουν μπρος το εργοστάσιο, χρήματα που άλλωστε τους ανήκουν, καθώς είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο. Ο αγώνας των εργατών της Βιο.μετ. είναι σημαντικός, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στις κατασκευές αλλά για το σύνολο των εργατών που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες απολύσεις, ελαστική, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Είναι σημαντικός όχι μόνο γιατί αμφισβητεί ανοιχτά τον παρασιτικό ρόλο των εργοδοτών συνολικά, αλλά γιατί σε μια κοινωνία που καταστρέφεται μέρα με την μέρα από την καπιταλιστική κρίση, προσφέρει την μόνη ρεαλιστική διέξοδο για τους εργαζόμενους από την ανεργία και τα κλεισίματα των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα δείχνει τον μοναδικό δρόμο για την πραγματοποίησή της – τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο της ολικής ρήξης με τον κόσμο τον αφεντικών, τον δρόμο της κατάληψης των μέσων παραγωγής από τους ίδιους τους εργάτες.
Την στιγμή που οι άνεργοι πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια, που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, ο αγώνας για την κατάληψη και την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής συνολικά πρέπει να γίνει αγώνας κάθε σωματείου, κάθε εργαζομένου και κάθε ανέργου που με γενική απεργία διαρκείας θα σαρώσουμε κυβερνήσεις, μέτρα, μνημόνια και αφεντικά.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιο.Μετ. / email: protbiometal@gmail.com

επόμενη συνέλευση: Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 19.00 Εργατ. Κέντρο Θεσ/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου