Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η «Βιομηχανική Μεταλλευτική» στα χέρια των εργαζομένων της!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη «Βιομηχανική Μεταλλευτική», ένα μικρό εργοστάσιο δίπλα στην κλειστή πια «Φίλκεραμ» της οποίας είναι θυγατρική. Οι 70 εργαζόμενοι αρνούνται να επαναπαυτούν με τα ψίχουλα της αποζημίωσης και, απλήρωτοι ένα χρόνο τώρα, διάλεξαν το δύσκολο δρόμο της κατάληψης του εργοστασίου, διεκδικώντας το αυτονόητο: τη δουλειά τους. Παρά την.....

αδιαφορία που έχει επιδείξει ο υποταγμένος συνδικαλισμός της πόλης απέναντί τους, οι εργαζόμενοι της «Βιομηχανικής Μεταλλευτικής» με τον αγώνα τους βρίσκονται καθημερινά με βάρδιες στο εργοστάσιο, εμποδίζουν την απομάκρυνση μηχανημάτων και προϊόντων και σχεδιάζουν το πέρασμα του εργοστασίου στα χέρια των εργαζόμενων και την επαναλειτουργία του με εργατικό έλεγχο στη βάση του σωματείου και της συνέλευσής του!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, θεωρώντας φωτεινό παράδειγμα τον αγώνα και τις προτάσεις των εργαζόμενων και του σωματείου τους, έκανε περιοδεία στο χώρο και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους. Δηλώνει ότι θα κάνει καθετί για τη στήριξη και υλοποίηση της πρότασής τους, η οποία αποτελεί και τη μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα των καπιταλιστών που δεν διστάζουν να πετούν στην ανεργία τους εργαζόμενους και να κλείνουν βιώσιμες, κερδοφόρες επιχειρήσεις, διαβλέποντας αλλού μεγαλύτερα κέρδη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης, ως πρώτο βήμα, να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους απλήρωτους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πια έντονα βιοποριστικά προβλήματα. Ταυτόχρονα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, την Πρωτοβουλία Σωματείων Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης και όλη την αριστερά να στηρίξουμε το σωματείο στον αγώνα του απέναντι στην εργοδοσία και την πρόταση για επαναλειτουργία του εργοστασίου με εργατικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου