Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Κείμενο συμπαράστασης στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. της Επιτροπής Νεολαίας Κατά της Εξόρυξης

ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ

Η Επιτροπή Νεολαίας Κατά της Εξόρυξης στη Χαλκιδική στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ, που δεν υποτάχθηκαν στις επιταγές της εξουσίας, που δεν έγιναν τσιράκια των αφεντικών και παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν ζωντανό αυτό το εργοστάσιο αυτοδιαχείρισης, που αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.
Η Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ μοίρασε καθαριστικά στους πρόσφυγες, στους ευάλωτους συνανθρώπους μας που χτυπιούνται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στέκεται δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται, έχει φωνή και υψώνει το ανάστημά της. Γι’ αυτό αποτελεί άλλο ένα αγκάθι στο λαιμό της εξουσίας.
Η αυταπάρνηση και η αξιοπρεπής στάση τους δεν μπορεί να κρυφτεί στο σκοτάδι που η κυβέρνηση έριξε στο εργοστάσιό τους, με δούρειο ίππο την καραντίνα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Η κυβέρνηση των «αρίστων», αυτή που κόβει το ρεύμα σε εργοστάσια αυτοδιαχείρισης, περνάει νομοσχέδια καταστροφής και ξεπουλήματος του περιβάλλοντος, μοιράζει κρατικό χρήμα στα κανάλια για να παπαγαλίζουν υπέρ των κυβερνητικών επιλογών, επιδιώκει να μετατρέψει τις σχολικές αίθουσες σε αίθουσες παρακολουθήσεων, θα ηττηθεί απέναντι στην αλληλεγγύη όλων μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΡΟΛΌΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΦΜ ΤΗΣ Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ
ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
 Επιτροπή Νεολαίας Κατά της Εξόρυξης