Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ από την κινητοποίηση ενάντια στην τέταρτη απόπειρα πλειστηριασμού του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης



15.10 Και άλλη μία θετική εξέλιξη, ο εισαγγελέας λέει ότι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ δεν προσεβαλαν την τιμη των εγκαλουντων και εισηγειται την αθωοτητα τους. Συμφωνει με μαρτυρα υπερασπισης οτι το κειμενο που επεσυρε τις κατηγοριες ειναι σχετικα ηπιο σε σχεση με αλλα.

13.40 Ο πλειστηριασμός μόλις ολοκληρώθηκε. Δεν υπήρξε πρόταση για την αγορά του ακινήτου, αλλά μόνο κινητών περιουσιακών στοιχείων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ μικρής αξίας (καρέκλες, γραφεία, εκτυπωτές). Παρότι η ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας εμπόδισε το μεγάλο όγκο των αλληλέγγυων να πλησιάσει το χώρο του πλειστηριασμού, η μαζικότητα της κινητοποίησης μας επέτρεψε να επιβάλλουμε την παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στην αίθουσα, ώστε να εγγυηθούν οτι η δημοπρασία δεν αφορά το ακίνητο.

Οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι χαμογελούν και πάλι, η ένταση εκτονώθηκε και η απειλή της εκποίησης αποτράπηκε για τέταρτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες. Σε λίγο θα υπάρξει ενημέρωση απο τους εργαζόμενους.



13.35 Ζωντανή ενημέρωση και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ με τον Γιάννη Γκίρμπα. Live Streaming: webradio.ert.gr/102fm

13.30 Παρά τη ρητή άδεια του εισαγγελέα, τελικά οι αλληλέγγυοι δημοσιογραφοι παρεμποδίζονται  απο την ΕΛΑΣ και μένουν σε αποσταση όπου δεν έχουν καθαρή εικόνα. Δεν υπάρχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι τώρα, προσφορά για το ακίνητο της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, αλλά μόνο για κινητά περιουσιακά στοιχεία μικρής αξίας. Μάλιστα ο γραμματεας του Σωματείου Εργαζομένων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ συμμετείχε στον πλειστηριασμό και αγορασε μια καρέκλα και ενα συρτάρι! Ενω τους χρωστούν, δίνουν λεφτά κι απο πάνω.

13.00 Οι αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ είναι πολλοί, αλλά είναι χωρισμένοι σε πολλά μέρη, 3 ομάδες στα αντίστοιχα μπλόκα της αστυνομίας, μια μικρότερη ομάδα έξω απο την αίθουσα του πλειστηριασμού, και κάποιοι στην αίθουσα όπου εκδικάζεται η αγωγή ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ. Πριν απο λίγο επιτράπηκε, μετα απο απαίτηση μας, η προσβαση αλληλέγγυων δημοσιογράφων στην αίθουσα του πλειστηριασμού, ώστε να έχουμε άμεση ενημέρωση για οποιαδήποτε έκβαση. Ενημερώσεις και απο το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 webradio.ert.gr/102fm .



12.20 Μετα απο διαπραγματεύσεις, η ΕΛΑΣ επιτρέπει σε 2 εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ και 2 της ΦΙΛΕΚΕΡΑΜ να παραβρεθουν στην αίθουσα του πλειστηριασμού. Είναι πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ να παραβρίσκονται, ώστε να βεβαιωθούν ότι αν γίνει πλειστηριασμός αυτός δεν θα αφορά το ακίνητο, αλλά μόνο κινητή περιουσία της ΦΙΛΚΕΡΑΜ. Σε περίπτωση που κατατεθεί προσφορά για το ακίνητο, οι αλληλέγγυοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τη σύνδικο και την αστυνομία.

12.10 Τρεις σειρες ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση χωρίζουν τους αλληλέγγυους από την αίθουσα του πλειστηριασμού. Λίγοι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά. Η ΕΛΑΣ εχει απαγορευσει τη ληψη φωτογραφιων και οποιαδήποτε προσπάθεια ειναι παρακινδυνευμενη. Η συνδικος λεει στην ΕΛΑΣ πως δεν θελει μπουν στην αίθουσα εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ γιατι φοβάται για τη "σωματικη της ακεραιότητα".




12.00 Ενώ οι αλληλέγγυοι και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ διπαραγματεύονται το δικαίωμα τους να είναι παρόντες σε ένα πλειστηριασμό στον οποίο έχουν έννομο συμφέρον, η αστυνομία κάνει "face control", δηλαδή επιτρέπει σε άτομα να περάσουν τον κλοιό με μόνο κριτήριο την εμφάνιση. Ταυτόχρονα, δικαστικός υπάλληλος μπάζει επιλεκτικά τους εργαζόμενους της ΦΙΛΚΕΡΑΜ που έχουν έρθει για να αντιταχθούνε στην κινητοποίηση της ΒΙΟΜΕ. Οι φωτογραφίες παρακάτω δείχνουν την εσωτερική και την εξωτερική πλευρά του αστυνομικού κλοιού.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!



11.50 Δέκα λεπτά πριν την τυπική έναρξη του πλειστηριασμού, το μεγάλο κομμάτι των αλληλέγγυων βρίσκεται περίπου 30 μετρα μακριά απο την αίθουσα, με μεγάλες δυνάμεις ΜΑΤ παραταγμένες ανάμεσα. Την ευθύνη για ότι γίνει φέρει ο εισαγγελέας και η σύνδικος, οι οποίοι αποφασίζουν να περιορίσουν την πρόσβαση σε μια τυπικά δημόσια διαδικασία πλειστηριασμού. 


11.20 Υπάρχει ένταση στους διαδρόμους των δικαστηρίων. Υπάρχει εισαγγελική εντολή για τον αποκλεισμό τυου χώρου. Οι δικηγοροι της ΒΙΟΜΕ διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή με τον εισαγγελέα. Στο ένα άκρο του διαδρόμου είναι μαζεμένοι εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ που φωνάζουνε συνθήματα. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΦΙΛΕΚΡΑΜ δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν παλεύοντας συνεχώς στο πλευρό της εργοδοσίας και ενάντια στον αγώνα των συναδέλφων τους της ΒΙΟΜΕ. Τα αιτήματα του αγώνα της ΒΙΟΜΕ προβλέπουν μια λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!

10.30 Και οι δύο διάδρομοι που οδηγούν στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου των δικαστηριών Θεσσαλονίκης όπου θα γίνει ο πλειστηριασμός ειναι φραγμένοι απο παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ και δεν επιτρέπεται η προσέλευση σε κανέναν. Οι αστυνομία έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του δικαστικού μεγάρου να κλειδώσουν τα διπλανά γραφεία. Όταν οι αλληλέγγυοι επισήμαναν ότι ο πλειστηριασμός είναι δημόσιος και η φραγή του χώρου είναι παράνομη, οι αστυνομικοί απάντησαν ότι "ακολουθούν εντολές" και ο ότι ο χώρος πρέπει να "αποστειρωθεί".
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ καλούν όσους αλληλέγγυους έχουν τη δυνατότητα, να πάνε στα δικαστήρια τώρα. Η μαζικότητα της κινητοποίησης μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα.

10.20 Οι εργατοπατέρες στις καταθέσεις τους λένε ότι θίχτηκαν επειδή η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΛΒΟ τους αναφέρει σαν μεσίτες του εργατικού κινήματος. 

9.20 Ο αναίσχυντος Τσαραμπουλίδης στα δικαστήρια μαζί με τους παρατρεχάμενους του.



9.10 Μεγαλύτερη απο ότι συνήθως η παρουσία των ΜΑΤ στα δικαστήρια, αφού σήμερα κινητοποιούμαστε ενάντια στην αγωγή του εργατοπατέρα Τσαραμπουλίδη στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ και ενάντια στην τέταρτη απόπειρα πλειστηριασμού των ακινήτων της ΦΙΛΕΚΡΑΜ, μητρικής εταιρίας της ΒΙΟΜΕ.









Μετα απο 3 συνεχόμενες Πέμπτες όπου ο πλειστηριασμός για την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μητρικής εταιρίας της ΒΙΟΜΕ, αναβλήθηκε εξ αιτίας της δυναμικής παρέμβασης του κινήματος αλληλεγγύης αλλα και των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο σημερινός, τέταρτος και προτελευταίος -για λίγο καιρό- πλειστηριασμός είναι πολύ σημαντικός.

Αν αναβληθεί, ή αν κυρηχθεί άγονος, θα γίνει άλλος ένας πλειστηριασμός τον Γενάρη πρίν ξαναξεκινήσει μακρόχρονη δικαστική διαδικασία για την μείωση της τιμής έναρξης.

Υπενθυμίζουμε ότι πάγιο αίτημα των αγωνιζόμενων εργατών της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ είναι ο διαχωρισμός του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ απο την υπόλοιπη κινητή και ακίνητη περιουσία της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, ώστε το μέν οικόπεδο της ΒΙΟΜΕ να παραχωρηθεί στο συνεταιρισμό εργαζόμενων για να συνεχίσουν την αυτοδιαχείριση, η δε κινητή και ακίνητη περιουσία της ΦΙΛΚΕΡΑΜ να εκποιηθεί για να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοί της. 

Επίσης ο σημερινός πλειστηριασμός συμπίπτει με την επονείδιστη αγωγή του εργατοπατέρα προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Τσαραμπουλίδη εναντίον αγωνιζόμενων εργατών της ΕΛΒΟ επειδή τον αποκάλεσαν... εργατοπατέρα.




ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Παράλληλα θα αναμεταδίδουμε και τις εξελίξεις γύρω από το δικαστήριο που κάνουν οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ που γίνεται την ίδια ημέρα και ώρα και πάλι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ