Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ»



Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟ. ΜΕ., αγωνιζόμενοι και αντιστεκόμενοι εδώ και τέσσερα χρόνια, αντιμετωπίσαμε  πολλά προβλήματα. Ανάμεσα σε όλα ήταν και η διακοπή ρεύματος, προς εξαναγκασμό σε παραίτηση από τον αγώνα μας.

Τώρα, βλέπουμε το ίδιο έργο σε επανάληψη, εναντίον του κοινωνικού χώρου «Σχολείο», που προσφέρει στη γειτονιά πολλά πράγματα. Από μαθήματα προς παιδιά που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν φροντιστήρια, γυμναστήριο, βιολογική αγορά που γίνεται μια φορά την εβδομάδα, μέχρι τη φιλοξενία διάφορων αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Οπότε, είμαστε μαζί με τους πολίτες  που αγωνίζονται να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια σε φτωχούς και κατατρεγμένους συμπολίτες μας. 

Θα αγωνιστούμε πλάι τους για την επανασύνδεση του ρεύματος και την απόφασή τους να λειτουργούν σε έναν χώρο που έτσι κι αλλιώς αν δεν ήταν αυτοί μέσα θα ήταν τα ποντίκια και, προφανώς, θα ήταν χαλάσματα.

 Αγωνιστικά οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ., στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους από το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ, που μηνύονται όχι από κανένα εργοδότη αλλά από την ηγεσία του εργατικού συνδικαλισμού, με μηνυτήρια αναφορά που αφορά κάποια λόγια που γράφτηκαν σε κάποιο φυλλάδιο και που όπως ισχυρίζονται οι μηνυτές χαλούν την δημόσια εικόνα τους.

Τους λέμε πως την δημόσια  εικόνα τους την χαλούν οι ίδιοι με της ενέργειες που κάνουν εναντίον των εργατών που κανονικά θα έπρεπε να υπερασπίζονται και όχι να μηνύουν. Και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σταθούν δίπλα σε προσπάθειες των εργαζομένων και όχι απέναντι, επειδή με αυτά που κάνουν στέκονται απέναντι στο σύνολο της εργατικής τάξης  και θα βρεθούν εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα.

 Υπερασπιζόμαστε τους αγωνιζόμενους εργάτες που παλεύουν για την αξιοπρέπεια τους                         

Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ DITA από Σωματείο εργατοϋπαλλήλων στη ΒΙΟ.ΜΕ.

1508515_488053567971925_271676300_n

Ως αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι, εμείς, οι εργάτες στη ΒΙΟ.ΜΕ. συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του εργοστάσιου καθαριστικών της DITA (Βοσνία – Ερζεγοβίνη) που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Αντιστεκόμαστε  μαζί τους,  για να καταφέρουν να κρατήσουν το εργοστάσιο ζωντανό και  έτοιμο για παραγωγή. Μια παραγωγή, που μόνο αυτοί ξέρουν πώς να φτιάχνουν. 

Προειδοποιούμε κάθε αρχή, πως παρανομία είναι αυτή που αντιτίθεται στους κατατρεγμένους  και να μην κάνουν καμία ενέργεια εναντίον του δικαίου των εργαζομένων και πως θα βρουν απέναντι τους το σύνολο της εργατικής τάξης της Ευρώπης.


Αγωνιστικά οι εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ.