Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Εκδήλωση στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης






Στιγμιότυπα από την σημερινή διαδήλωση για τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ [1/7/14]

Σημαντική η σημερινή ημέρα για τον αγώνα μας καθώς για ακόμη μια φορά κατεβήκαμε στον δρόμο μαζί με εκατοντάδες συναγωνιστές για τον κοινό σκοπό μας! Προηγήθηκε η διαδήλωση ενάντια στις φυλακές τύπου Γ, όπου η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ συμμετείχε.

Στη διαδήλωση που είχε παλμό, ακούστηκαν εργατικά συνθήματα ενάντια στην σκανδαλώδη πρόσπάθεια της εργοδοσίας να επιστρέψει στο εργοστάσιο, όπως το " Μπάτσοι, δικαστές ακούστε το καλά, η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά", αλλά και υπέρ της εργατικής αυτοδιαχείρισης όπως το "Τον δρόμο τον δείχνει η Μεταλλευτική με αυτοδιαχείριση στην παραγωγή".

Πανό εκτός από το Σωματείο εργατουπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ και την Ανοιχτή Πρ.Αλληλεγγύης είχαν ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Μικρόπολις, η ΑΚ, το ΕΕΚ, ο ACT και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το πέρας της διαδήλωσης συμμετείχαμε στην πολύ όμορφη βραδιά που ετοίμασε η συλλογικότητα Γρανάζια με ζωντανή μουσική στην Ροτόντα.

Ακολουθούν ενδεικτικά λίγες φωτογραφίες και αύριο θα υπάρχει και βίντεο.
















Ιταλική αλληλεγγύη και μπροστά στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης για την ΒΙΟΜΕ!

Πάντα κοντά μας τα κατειλημμένα εργοστάσια της Ιταλίας [Rimaflow του Μιλάνου και Officine Zero της Ρώμης], αλληλέγγυα στον κοινό αγώνα για να κάνουμε σε αυτήν την κοινωνία πράξη το σύνθημα "εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά"!

Το πανό γράφει στα ιταλικά "Κάτω τα χέρια από την ΒΙΟΜΕ", ενώ στα αγγλικά, έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη σήμερα: "Ένα χτύπημα στον έναν (από εμάς), είναι χτύπημα σε όλους", υπενθυμίζοντας το παγκόσμιο σύνθημα εργατικής αλληλεγγύης.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!!!