Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Συναυλία Αλληλεγγύης στη Ροδόπη - Θράκη (ρεπορτάζ)


(VIDEO) Με αυτοδιαχείριση λειτουργεί το εργοστάσιο της "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ" - Συναυλία συμπαράστασης στους εργαζόμενους

Η 12η Φεβρουαρίου αποτελεί μια σημαντική ημέρα για το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο για τους ίδιους τους εργαζόμενους της "Βιομηχανικής Μεταλλευτικής", εταιρεία θυγατρική της πτωχευμένης «Φίλκεραμ-Τζόνσον». Οι πόρτες του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου άνοιξαν και πάλι, και οι εργαζόμενοι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην...
...Ελλάδα. Εξάλλου όπως αναφέρεται και στο κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων «Δεν μπορείτε εσείς; Μπορούμε εμείς». 
Στη Βιομηχανική Μεταλλευτική, πριν κλείσει το εργοστάσιο, εργάζονταν 70 περίπου άνθρωποι. Από αυτούς οι 56 παραμένουν ακόμα άνεργοι. Το Σωματείο εκπροσωπεί συνολικά 36 από αυτούς, ωστόσο το κάλεσμα για συμμετοχή στο εγχείρημα είναι ανοικτό προς όλους τους εργαζόμενους. «Δεν έχει σημασία αν είναι στο Σωματείο ή όχι. Το Σωματείο πήρε απλά την πρωτοβουλία να ανοίξει την πόρτα και να βάλει μπροστά τα μηχανήματα», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανικής Μεταλλευτικής Μάκης Αναγνώστου.Σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι έχουν αξιολογήσει και θα επιχειρήσουν να πουλήσουν τα στοκ εμπορεύματα και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε νέα παραγωγή. 
Στα πλαίσια οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. διοργανώθηκε συναυλία στο αμφιθέτρο της παλιάς Νομικής με τον Θανάση Γκαϊφύλλια ,το συγκρότημα Βαλκανατόλια και τον Χρήστο Χατζόπουλο με τους μαθητές του μουσικού εργαστηρίου "ΝΟΤΑ". 


φωτοστιγμιότυπα







ΥΓ. Να σημειώσουμε ότι ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας για δεύτερη φορά, τραγουδά όπως και όλοι οι καλλιτέχνες αφιλλοκερδώς, για τον αγώνα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής. Θα πρέπει, λοιπόν, όπως ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες για τη πραγματική συμπαράσταση που δείχνουν στον αγώνα μας, το Θανάση Γκαϊφύλλια να τον ευχαριστήσουμε διπλά!