Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Στην απεργία με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ.


1,2,3...πολλές ΒΙΟ.ΜΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

Η ΒΙΟ.ΜΕ. άνοιξε και επαναλειτουργεί:
Όχι, δεν ήρθε κανένας εμίρης από το Κατάρ στην Θεσσαλονίκη να επενδύσει, ούτε το κράτος ανέλαβε τη διαχείριση της επιχείρησης. Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής άνοιξε και οι εργαζόμενοι όντας 21 μήνες απλήρωτοι και ουσιαστικά άνεργοι θα ξαναεργαστούν! Παρόλο που το εργοστάσιο ήταν εγκαταλελειμμένο από τον Μάιο του 2011, επαναλειτουργεί με αυτοδιεύθυνση και πλήρη έλεγχο των ίδιων των εργαζομένων! 
Η ΒΙΟ.ΜΕ. άνοιξε από τη βάση: Το σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ. εδώ και χρόνια έχει ουσιαστικά καταργήσει όλες τις γραφειοκρατίες και τα εμπόδια που συναντάμε συχνά στον εργατικό συνδικαλισμό. Ένας είναι ο κανόνας στη ΒΙΟ.ΜΕ. όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Άμεση δημοκρατία, λοιπόν, στη πράξη, μέσα σε ένα σωματείο βάσης.
Η ΒΙΟ.ΜΕ. αμφισβητεί: Πρώτα και κύρια την ίδια την ιδιοκτησία και την κυριαρχία της εργοδοσίας στη παραγωγή, στα εμπορεύματα, στο εργοστάσιο, στις ζωές μας. Τολμά να βάζει πάνω από το συμφέρον του ιδιοκτήτη βιομηχάνου, τα εργατικά συμφέροντα. Πάνω από τις "ανάγκες της εθνικής οικονομίας" που τσακίζουν τα εισοδήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, τις εργατικές ανάγκες. Αμφισβητεί τον μονόδρομο της καταστροφής, των κυβερνήσεων και των τραπεζιτών, για να φωνάξει με το παράδειγμα της: Τα εργοστάσια στους εργάτες, η παραγωγή στους παραγωγούς, η ζωή μας στα χέρια μας!
Η ΒΙΟ.ΜΕ. αμφισβητεί: Την πεπατημένη και τα "συνηθισμένα" στο εργατικό κίνημα. Τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ, αλλά και τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Γιατί πολύ απλά, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ αρνούνται να οδηγηθούν από ήττα σε ήττα. Το περιεχόμενο του παραδείγματος τους δεν χωράει στις προκάτ συγκεντρώσεις, ούτε στις "ισορροπίες" των κομμάτων που τις διοργανώνουν.
Η ΒΙΟ.ΜΕ. ενώνει: Τους χιλιάδες απλούς εργαζόμενους και ανέργους, εργάτες και υπάλληλους, ντόπιους και μετανάστες, άντρες και γυναίκες, που πλαισίωσαν τον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. στο τριήμερο για το άνοιγμα του εργοστασίου. Τους χιλιάδες ακόμη που συγκινήθηκαν από τον δρόμο που χάραξε η ΒΙΟ.ΜΕ. σε όλη την Ελλάδα, αλλά ακόμη και σε κάθε πιθανή άκρη του πλανήτη. Ενώνει, λοιπόν, όλους αυτούς που βλέπουν τον δρόμο που χαράσσει ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. μια πρώτη απάντηση στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που η καπιταλιστική κρίση επιβάλλει.
Η ΒΙΟ.ΜΕ. απεργεί: Οι εργαζόμενοι αλλά και το κίνημα αλληλεγγύης που τους στηρίζει απεργούμε γιατί καταλαβαίνουμε πως είμαστε μονάχα ένα μικρό κομμάτι ενός ευρύτατου κοινωνικού κινήματος. Μαζί με τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ, με τους απεργούς ναυτεργάτες, με τους απολυμένους που αντιστέκονται, με τους εργάτες που παλεύουν. Πως αγωνιζόμαστε μαζί με όλη τη μαχόμενη κοινωνία για να αποτινάξουμε από πάνω μας τον ζυγό της εκμετάλλευσης, των κερδών, της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. 
Η ΒΙΟ.ΜΕ. απεργεί: Αλλά γνωρίζουμε πως μια 24ωρη τουφεκιά της ΓΣΕΕ στον αέρα δεν αρκεί. Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για δημιουργηθεί ένα κίνημα αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας, μέσα από εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς! Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για να πάρει η αντεπίθεση μας αποφασιστικότητα και διάρκεια με γενική πολιτική απεργία διαρκείας!
Η ΒΙΟ.ΜΕ. μας καλεί όλους:
Να πολλαπλασιάσουμε τα αντίστοιχα εγχειρήματα σε όλη τη κοινωνία.  Να υπερβούμε τα εμπόδια που "φίλοι" και εχθροί χτίζουν γύρω μας. Να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε δίπλα-δίπλα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Να πολεμήσουμε τα αφεντικά με οργάνωση βάσης σε κάθε χώρο. Να ενωθούμε, να δυναμώσουμε, να αγωνιστούμε!

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ανεξάρτητη - Ταξική - Απεργιακή
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 10πμ ΚΑΜΑΡΑ

Μετά το τέλος της διαδήλωσης η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 14.00
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής
biom-metal.blogspot.gr