Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

31 συνεργατικά εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα στο πλευρό του αγώνα της ΒΙΟΜΕ!

📢Kείμενο υποστήριξης στη ΒΙΟΜΕ από 31 συνεργατικά εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα📢

⚡️Αλληλεγγύη στη ΒΙΟΜΕ⚡️

👀Σύντομο ιστορικό
Η Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟ.ΜΕ) ιδρύθηκε το 1982, ως θυγατρική του ομίλου Φίλκεραμ Τζόνσον, ιδιοκτησίας της οικογένειας Φιλίππου. Η Φίλκεραμ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πλακιδίων στην Ευρώπη και η ΒΙΟΜΕ μία κερδοφόρα επιχείρηση που πλάι της παρήγαγε κόλλες, αρμούς, σκληρά καθαριστικά και άλλα εξειδικευμένα υλικά.
Από το 2009, λόγω της κρίσης στον κατασκευαστικό κλάδο, τα ελλείμματα της Φίλκεραμ εκτοξεύονται🚀. Η εργοδοσία προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά μέσω κρυφών δανείων μεταξύ των δύο εταιρειών, υπερχρεώνοντας την κερδοφόρο θυγατρική της ΒΙΟΜΕ. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Φίλκεραμ να πτωχεύσει το 2011💸, αφήνοντας τη ΒΙΟΜΕ καταχρεωμένη. Από την πλευρά της, η εργοδοσία του εργοστασίου, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στα χρέη της, αποφασίζει να εγκαταλείψει το εργοστάσιο αφήνοντας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για μήνες απλήρωτους😡.
Η άτακτη φυγή της οικογένειας Φιλίππου και των μετόχων της στάθηκε η αφορμή ώστε οι εργαζόμενοι/ες του εργοστασίου να βροντοφωνάξουν “Αν δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς!”💡. Έτσι λοιπόν, από το 2013 οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες επανεκκινούν 🔌 τη λειτουργία του εργοστασίου παράγοντας συλλογικά και χωρίς αφεντικά οικολογικά προϊόντα γενικού καθαρισμού για οικιακή χρήση🧴, σε αντίθεση με τα προηγούμενα προϊόντα που στόχευαν σε διαφορετικό κοινό. Η επιλογή του δρόμου της αυτοδιαχείρισης είναι η απάντηση των εργαζομένων στο δικαίωμά τους για εργασία και αξιοπρέπεια✌️.

👎Oι επιθέσεις👎
Όλα αυτά τα χρόνια ο αγώνας της ΒΙΟΜΕ βρίσκεται στο στόχαστρο των δικαστικών μηχανισμών👩‍⚖️🧑‍⚖️ του κράτους και του κεφαλαίου🕵️‍♀️. Aπό το 2015 ξεκίνησαν οι κύκλοι φυσικών πλειστηριασμών, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις κατά της εργοδοσίας (νόμος περί διαφθοράς και κατασπατάλησης), με βασικό στόχο να γονατίσουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του εργοστασίου🤬. Όλα αυτά τα χρόνια η αλληλεγγύη του κόσμου, δίνοντας το παρών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και στο υπουργείο εργασίας στην Αθήνα, ακύρωσαν στην πράξη τους πλειστηριασμούς✊.
Το 2020 τα σχέδια διάλυσης του εργοστασίου συνεχίστηκαν αρχικά μέσω της διακοπής ρεύματος του εργοστασίου. Εκμεταλλευόμενοι τις απαγορεύσεις της καραντίνας, εμφανίστηκαν δύο κλούβες ΜΑΤ, στήνοντας μία ολόκληρη επιχείρηση🚓🚓🚔🚨🚁 ώστε να κόψουν την παροχή ρεύματος στο εργοστάσιο. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το νομικό πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που υφαρπάζει πλέον την πρώτη κατοικία, φτάσαμε στη 1 Φεβρουαρίου του 2023, όπου το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο και οι εγκαταστάσεις των εργαζομένων ξεπουλήθηκε σε fund του εξωτερικού😡.

🤔Γιατί ενοχλεί τόσο η ΒΙΟΜΕ;🤔
Όλα αυτά τα δέκα χρόνια λοιπόν βλέπουμε ότι το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ δέχεται επιθέσεις από τους διαχειριστές του κράτους και του κεφαλαίου🤑. Οι επιθέσεις αυτές έχουν μία συνεχόμενη ροή και οξύνονται μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίας που υπάρχει η ΒΙΟΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέφτουμε από τα σύννεφα😈. Γνωρίζουμε ότι η ύπαρξη της ανακτημένης ΒΙΟΜΕ ενοχλεί. Ενοχλεί τα παράσιτα του κεφαλαίου🤑🤑🤑 που μέσα στη γενικευμένη κρίση υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική. Η υποβάθμιση της εργασίας, η υποταγή των κοινωνιών στους νόμους της ελεύθερης αγοράς, το να πληρώνουμε όλα, όλες και όλοι την κρίση τους, αποτελούν χαρακτηριστικά ενός βάρβαρου συστήματος που αναζητά τους όρους της ηγεμονίας του.
Αυτό ακριβώς σπάει η ΒΙΟΜΕ. Το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ “φέρνει τούμπα” όλο αυτό το αφήγημα και προσπαθεί να δείξει ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και διαφορετικά😎. Όχι μόνο μπορούν να γίνουν αλλιώς, αλλά μπορούν να γίνουν και ανταγωνιστικά ως προς τα νεοφιλελεύθερα-καπιταλιστικά πρότυπα μέσα από την αυτοδιαχείριση στην εργασία και την παραγωγή βάση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών και όχι του κέρδους. Αυτό κάνει η ΒΙΟΜΕ εδώ και τόσα χρόνια, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα🌞 μέσα στη σκοτεινιά αυτού του κόσμου.

🙂Τι σημαίνει για εμάς η ΒΙΟΜΕ🙂
Για εμάς η ΒΙΟΜΕ συμπυκνώνει το σύνθημα 👩‍🌾“εργάτρια/η μπορείς χωρίς αφεντικά”👩‍🔧. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει στο εδώ και το τώρα τα χαρακτηριστικά που θα έχει η εργασία που οραματιζόμαστε🤝. Παίρνουμε δύναμη από τη ΒΙΟΜΕ και χαιρόμαστε που είναι το πρώτο ανακτημένο εργοστάσιο αυτοδιαχείρισης στη χώρα.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τη ΒΙΟΜΕ πολιτικά, υλικά, ηθικά. Άλλοτε συζητήσαμε, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε μεταξύ μας, ζυμωθήκαμε σε δρόμους, δικαστήρια και συνελεύσεις. Φανταστήκαμε εναλλακτικά δίκτυα παραγωγής, διανομής και διάθεσης. Χορέψαμε, γλεντήσαμε και γνωριστήκαμε💃🕺 μέσα στο εργοστάσιο σε διάφορες χρονικές φάσεις, φτιάχνοντας μία πολύμορφη κοινότητα που μέρος της σήμερα γράφει αυτό το κείμενο. Η ΒΙΟΜΕ έδωσε το έναυσμα να εισαχθεί με δυναμικούς όρους η αυτοδιαχείριση ως ένα από τα συστατικά στοιχεία του εργατικού κινήματος στο πλαίσιο των κοινωνικών και πολιτικών μετασχηματισμών που επιθυμούμε.
Για όλους αυτούς του λόγους, το λέμε για ακόμη μία φορά:
⚡️H ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΒΙΟΜΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ⚡️

Aκουλουθούν τα συνεργατικά εγχειρήματα που έχουν υπογράψει το κείμενο:

Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ (Θεσσαλονίκη) 

Συνεργατικό Παντοπωλείο AllosTropos (Θεσσαλονίκη)

Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)

Ενημερωτικός εκδοτικός συνεταιρισμός Alterthess(Θεσσαλονίκη)

Συνεργατικό οπωροπαντοπωλείο/αναψυκτήριο Καταλαχού (Αθήνα)

Συνεργατικό Καφενείο Ανάκατα / συνεργατικό καφενείο  (Αθήνα)

  Συνεργατικό Καφενείο Περιβολάκι (Αθήνα)

Συντρίμμι - Συνεργατικό Καφενείο (Αθήνα)

Συνεργατικός Χώρος Κ.ΑΛ.Ο Dock (Αθήνα)

Κοοπερατίβα Ψηφιακής Επικοινωνίας Sociality (Αθήνα)

Συνεργατικό παντοπωλείο – καφέ Lacandona (Αθήνα)

Συνεργατική - διεπιστημονική ομάδα σχεδιασμού Commonspace Co-op (Αθήνα)

Συνεργατικό Παντοπωλείο «Δίκτυο Αλληλεγγύης Παραγωγών και Καταναλωτών» Diktyo (Ρέθυμνο)

 Συνεταιρισμός Συν Άλλοις (Αθήνα)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ (Αθήνα)

Ερευνητική Κολεκτίβα  Open Lab Athens (Αθήνα)

Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση και Ψυχοθεραπεία (Αθήνα)

Obscura Lab (Ρέθυμνο)

 Συνεταιρισμός Τζεπέτο - Geppetto Cooperative (Ρέθυμνο)

Το Παγκάκι - Καφενείο / Κολεκτίβα Εργασίας (Αθήνα)
 
Το Κιβώτιο - Συνεταιρισμός / Κολεκτίβα Εργασίας - Το Χαλικούτι (Ρέθυμνο)

Προτυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία KYKAO - Handcrafted (Πάτρα)

Κοινσεπ Το Βαγόνι (Αθήνα)

 Συνεργατικό Μπακάλικο "Ο Χοχλιός" (Ηράκλειο)

Co-Fund , χρηματοδοτική κοινότητα για την Κ.ΑΛ.Ο.  (Aθήνα)

Κοιν.Σ.Επ. CommonsLab (Ηράκλειο)

Απάνω Μεριά ΚοινΣΕπ (Σύρος)

 Κουκουβά - Koukouva  - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Καλαμάτα)

Συνεργατικό καφενείο-παντοπωλείο Το Ωραίον Ντεπώ (Θεσσαλονίκη)

Συνεργατικό καφενείο- παντοπωλείο Εκλεκτίκ (Θεσσαλονίκη)

Συνεργατικό  Ντόμινο καφε-μπαρ (Θεσσαλονίκη)

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ

 


 ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗ ΒΙΟΜΕ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Εδώ και 10 χρόνια, στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, γίνεται πράξη ο εργατικός έλεγχος στην παραγωγή και η αυτοδιαχείριση της εργασίας. Οι εργαζόμενες,-οι αντιστάθηκαν στο φόβο, όταν η ιδιοκτησία πτώχευσε δόλια το εργοστάσιο, μέσα στη χειρότερη, τις τελευταίες δεκαετίες, επίθεση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στις ζωές όλων μας. Πήραν τη ζωή τους στα χέρια τους και απέναντι στη βαρβαρότητα της σύγχρονης πραγματικότητας, αποφάσισαν να καταλάβουν το εργοστάσιο, για να απαλλαγούν από την εκμετάλλευση και την καταπίεση αιώνων.

Με τη στήριξη ενός τεράστιου κύματος αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη, κράτησαν ζωντανό το ανακτημένο εργοστάσιο, χωρίς αφεντικά, με αυτοδιεύθυνση μέσω της συνέλευσης των εργαζόμενων και με κοινωνικό έλεγχο, την ώρα που τα εργοστάσια στην περιοχή έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Άλλαξαν το αντικείμενο της παραγωγής, προσφέροντας στην κοινωνία φυσικά καθαριστικά, καλύπτοντας πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, βοηθώντας στη διαχείριση των αποβλήτων της ελαιουργίας, σε ένωση με τους παραγωγούς, έξω από το σύστημα εκμετάλλευσης των καρτέλ του εμπορίου. Μαζί με την κοινωνία, το εργοστάσιο έγινε χώρος αγώνα, δημιουργίας και πολιτισμού: αυτόνομες αγορές, συντονισμοί εργαζόμενων από ανακτημένα εργοστάσια και συνεργατικά εγχειρήματα από όλο τον κόσμο, το πρώτο στην Ελλάδα εργατικό ιατρείο, φεστιβάλ, εικαστικές παρεμβάσεις-graffiti, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, συναυλίες, συζητήσεις, δράσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες, παρουσίες ανθρώπων από όλο τον πλανήτη που παλεύουν για έναν κόσμο ελευθερίας, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, έφεραν χιλιάδες κόσμου στο εργοστάσιο.

Χιλιάδες και οι άνθρωποι που στήριξαν το εγχείρημα στους δρόμους, στους συντονισμούς των κοινωνικών αγώνων, στα δικαστήρια, αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς του οικοπέδου της πτωχευμένης μητρικής επιχείρησης Φίλκεραμ, έξω από τα υπουργεία, αποκρούοντας την καταστολή της αστυνομίας. Χιλιάδες στα καραβάνια αγώνα και αλληλεγγύης που διέτρεξαν την τοπική γεωγραφία και όλη την Ευρώπη. Μαζί με τη ΒΙΟΜΕ, για την υπεράσπιση της εργατικής αυτοδιαχείρισης, για να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες, χωρίς να  περιμένουμε από κανέναν εκπρόσωπο να μας «σώσει».

Για την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟΜΕ ήταν και είναι ένας αγώνας βάσης, πέρα και έξω από κοινοβουλευτικά διλήμματα. Επειδή διανύουμε προεκλογική περίοδο θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους πως δεν πρόκειται να γίνουμε χειροκροτητές κανενός κόμματος. Να υπενθυμίσουμε πως ήμασταν οι πρώτοι που φάγαμε ξύλο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2016 και πως αν σήμερα συζητάμε για την υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ, υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην ίδια κυβέρνηση, λόγω της ψήφισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το 2017 και την μη διευθέτηση του ζητήματος όπως είχαν υποσχεθεί δια στόματος Τσίπρα, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί τους νόμους που ψήφισε η προηγούμενη και υλοποιεί τα σχέδια των οικονομικών αρπακτικών. Από αυτήν την σκοπιά υπερασπίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες βάσης απέναντι σε κάθε κυβέρνηση. Από την άλλη χαιρόμαστε πολύ που κόσμος ανεξαρτήτου κομματικής ή πολιτικής τοποθέτησης προσέρχεται στην αλληλεγγύη και στηρίζει ανιδιοτελώς την προσπάθεια.

Οι εργαζόμενοι από την μεριά τους έχουν κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούν ότι δυνατότητα τους δίνεται για να φέρουν σε πέρας τους στόχους τους.

Δέκα χρόνια τώρα, οι εργαζόμενες/οι της ΒΙΟΜΕ δηλώνουν την απόφασή τους να μην παραδώσουν το εργοστάσιο και τις ζωές τους ούτε στις σειρήνες των υποσχέσεων των κυβερνώντων ούτε στους πραιτοριανούς των fund που έρχονται να μας αγοράσουν με τον πλούτο που μας έκλεψαν, πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρες ζωές, με τη σύμπραξη της κρατικής καταστολής που επιτίθεται βάναυσα σε κάθε ελεύθερο, κοινωνικό ανακτημένο χώρο, προς όφελος του real estate.

Εμείς, οι αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι που βλέπουμε στο συλλογικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, ένα παράδειγμα για τις ζωές μας, δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το εργοστάσιο και την εργατική αυτοδιαχείριση, απέναντι στον πλειστηριασμό του οικοπέδου της Φίλκεραμ.

ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΘΕ ΦΛΟΓΑ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ!

 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ

 #defendVIOME

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒ.: 11:00 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & 14:00 ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ





 

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Επόμενος σταθμός: Ουτοπία» στην ΑΣΚΤ


Στο πλαίσιο της κατάληψης της Α.Σ.Κ.Τ., σας καλούμε στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Επόμενος σταθμός: Ουτοπία», που αφηγείται την πορεία της κατηλλειμένης και αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ετών.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σε χώρο της σχολής (Πειραιώς 256) την Παρασκευή 17/2 και ώρα 19:00.
Στην προβολή θα παρεβρεθούν εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση.


 

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Η Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. ψάχνει έναν/μία συνεργατιστή-εργαζόμενο/η για τη 

θέση του Χημικού ή Χημικού Μηχανικού στο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη.


Μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας στο e-mail: seviome@gmail.com


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο: 2313 031 154



 Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ, διαδήλωση υπεράσπισης το Σάββατο 11/2 στις 12:00 στην Καμάρα!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Θέλουν να σκοτώσουν τη ΒΙΟΜΕ. Μην τους αφήσεις!

Σήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει όσο ποτέ. Η δικαστική εξουσία και το κεφάλαιο ξεπούλησαν στα μουλωχτά το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο σε ένα φαντ.

Εμείς οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε στο εργοστάσιο, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος μας στείλουνε τα ματ. Αλλά και να μας βγάλουν εμείς θα ξαναμπούμε. Γιατί αυτό το μέρος είναι η ζωή μας και γιατί το χρωστάμε σε εσάς. Το χρωστάμε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Που ήρθατε στο εργοστάσιο, που τιμήσατε τη δουλειά μας αποκτώντας τα προϊόντα των κόπων μας. Που φωνάξατε μαζί μας στις διαδηλώσεις. Που σιγοτραγουδήσατε σε κάποια συναυλία στο κατειλημμένο εργοστάσιο. Που σταθήκαμε ώμο με ώμο απέναντι απ’ την αστυνομία.

Το μοναδικό εργοστάσιο της χώρας που λειτουργεί χωρίς αφεντικά, το μοναδικό εργοστάσιο που πληρώνονται όλοι το ίδιο, το μοναδικό εργοστάσιο που απελευθερώθηκε από τον καπιταλιστή και αποδόθηκε στην κοινωνία, κινδυνεύει. Και ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είσαι εσύ.

Σε αυτά τα 10 χρόνια τα βάλαμε με Θεούς και Δαίμονες. Μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, μας έκοψαν το ρεύμα εργολάβοι της ΔΕΗ, μας έβγαλε στο σφυρί η δικαστική εξουσία. Αλλά αντισταθήκαμε και αντέξαμε. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Όμως όσο ακλόνητη κι αν είναι η θέλησή μας η πραγματική μας δύναμη δεν είναι αυτή. Η πραγματική μας δύναμη είσαι εσύ που διαβάζεις αυτές τις λέξεις

Έχουμε ελάχιστο καιρό ακόμα, για να τους μπλοκάρουμε. Και θα το κάνουμε. Κάθε δράση μετράει. Κάθε συζήτηση για τη ΒΙΟΜΕ, κάθε αφίσα, κάθε σύνθημα σε τοίχο, κάθε μοτοπορεία, κάθε συναυλία αλληλεγγύης, κάθε μικροφωνική, κάθε μικρή και μεγάλη συγκέντρωση σε όλη την Ελλάδα. Κάθε παρέμβαση σε ΜΜΕ. Κάθε ψήφισμα σωματείου και κάθε υπογραφή. Και όλα αυτά σα ρυάκια να οδηγήσουν σε ένα μεγάλο ποτάμι κόσμου που θα διαδηλώσει στους δρόμους.

Οι νόμοι του κεφαλαίου είναι πανίσχυροι. Αλλά ο νόμος του οργισμένου λαού, μπορεί να τους διαλύσει.

Σας καλούμε την Κυριακή 5/2 στις 12:00 στο εργοστάσιο και ταυτόχρονα στο πρατήριο στην Αθήνα σε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα.